Problemen met de aansluiting van je gameconsole of IP camera

Wil je je IP camera of je Playstation, Xbox, Switch of Wii U aansluiten op internet? Dat lukt bijna altijd als je gewoon de instructies volgt van de fabrikant. Maar soms kun je dan toch nog problemen hebben:

1. Herstart je b-boxNieuw venster om vroegere configuraties die je b-box zouden kunnen storen te wissen.
  2. Raadpleeg de hulppagina’s van de fabrikant van je console: NintendoNieuw venster , XboxNieuw venster of SonyNieuw venster .
  3. Open de poorten op de b-boxNieuw venster als de gameconsole dat vraagt. Indien nodig, vul de gebruikersnaam en paswoordNieuw venster in die je gebruikt voor je internetverbinding.
  4. Controleer of het dynamische IP-adres geactiveerd is:
    Inloggen op MyProximus Nieuw venster en  klik op het vakje Internet . Als je het vakje Shared IP ziet, klik je op Kies voor eigen IP-adres. Als je het vakje Shared IP niet ziet, dan is je dynamische IP-adres al geactiveerd.

Bijkomende hulp nodig? Bezoek ons forumNieuw venster .

DMZ activering
De DMZ activeren op de console van je modem wordt afgeraden omdat daarmee elke beveiliging op je modem voor het toestel in kwestie wegvalt.

Sluit je console met een ethernetkabel aan op je b-box om de verbinding te testen:

1. Herstart je modemNieuw venster en je console.
  2. Controleer of je je maandelijkse internetvolume niet overschreden hebt. In dat geval kun je  extra volume bestellenNieuw venster .
  3. Raadpleeg onze tips in geval van problemen met internet of tv.Nieuw venster .
  1. Houd indien mogelijk je console aangesloten op de b-box via de ethernetkabel.
  2. Als je verbonden was via wifi, raadpleeg dan onze tips om je wifiverbinding te verbeteren.Nieuw venster
  3. Was je verbonden via PLC, kijk dan de controlelampjesNieuw venster na. Als je PLC-adapters oud zijn, vervang deze door nieuwere.
  4. Raadpleeg onze tips in geval van problemen met internet of tvNieuw venster .
Maak een PPoE-sessie direct op je spelconsole.
  1. Vul de gebruikersnaam en paswoordNieuw venster in die je gebruikt voor een internetverbinding.
  2. Op je PS4, ga naar Instellingen > Netwerk > Netwerk configureren > Via kabel- > Aangepast > PPoE
  3. Vul je verbindingsgegevens in. Bevestig.
  4. Kies de automatische DNS-instellingen
  5. Kies de automatische MTU-instellingen
  6. Kies « Proxy server : niet gebruiken ». Bevestig.
Je bent nu in open NAT en kunt zich zonder problemen verbinden.
Dit werkt niet?

Controleer of het geen NAT- of poortprobleem is.

De tips op ons forumNieuw venster  raadplegen.

Dit werkt niet?

Controleer of het geen NAT- of poortprobleem is.

De tips op ons forumNieuw venster  raadplegen.

Dit werkt niet?

Controleer of het geen NAT- of poortprobleem is.