×

Bellen, sms’en en surfen in het buitenland

U gaat op reis en wilt zich geen zorgen maken over verbruik? Door vooraf uw tarieven en opties te raadplegen kunt u heel wat kosten besparen.

Raadpleeg uw tarieven

We spreken over roaming wanneer u uw gsm of tablet gebruikt in het buitenland. Let op: Als u vanuit België naar een buitenlands nummer belt of sms’t, dan is dit een internationale oproep en gelden de internationale tarieven. Vanuit België belt en sms’t u goedkoper naar het buitenland met een internationale optie.

Met MyProximus kunt u uw verbruik op de voet volgen en kiezen wanneer u gratis sms-meldingen over uw verbruik ontvangt.

Kunt u niet bellen, sms'en of surfen of hebt u geen netwerk? Problemen met uw gsm in het buitenland zijn vaak eenvoudig op te lossen.

U reist ...

In de EU

In de EU

U gebruikt uw belminuten, sms’en, mobiele data én favoriete app net als in België in de volgende landen:

Åland-eilanden, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Frans-Guyana, Gibraltar, Griekenland, Guadeloupe, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Martinique, Mayotte, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Tsjechië, Réunion, Roemenië, Saint-Barthélemy, Sint-Maarten, Slovakije, Slovenië, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

U kunt de Proximus Pickx-app gebruiken in diezelfde landen, met uitzondering van Liechtenstein, IJsland en Noorwegen (die geen lid zijn van EU maar van de Europese Economische Ruimte).

Als u in België bent, dan gaat uw verbruik telkens van uw bundel af. Deze bundel geldt nu ook binnen de Europese Unie, ongeacht van uw tariefplan. Enkele voorbeelden:

• U bent in Italië en u belt naar een restaurantje in Italië. Deze belminuten gaan van uw bundel af.
  • U bent in Kroatië en u belt naar België. Deze belminuten gaan van uw bundel af en uw correspondent betaalt geen extra kosten.
  • U bent in Frankrijk en u zit te tweeten of facebooken. De gebruikte mobiele data gaan van uw bundel af.
  • U bent in Spanje en u wordt gebeld of u ontvangt een sms. Er gaat niets van uw bundel af, want dit is, net zoals in België, volledig gratis.
  • U bent in België en u belt naar Portugal. U betaalt het internationale tarief want dit is een internationale oproep.

Is uw bundel opgebruikt? Dan betaalt u in de EU dezelfde prijs om te bellen, sms’en en surfen als wanneer u in België uw bundel overschreden zou hebben.

Als u uw belminuten hebt opgebruikt, dan belt u in de EU goedkoper met een Daily Travel Passport of Travel Passport Top vanaf een aantal minuten per dag of per maand.

U kunt deze opties eenvoudig in MyProximus activeren. Om een optie te activeren moet u wel beheerder in MyProximus zijn.

Via de MyProximus-app
  1. Open de MyProximus-app.
  2. Tik op Producten.
  3. Kies uw gsm-nummer.
  4. Tik op Opties.
  5. Tik op Roaming – voor enkele dagen om Daily Travel Passport te activeren of Roaming – voor een langere periode om Travel Passport Top te activeren.
  6. Kies de gewenste optie en beweeg de slider naar rechts om deze in te schakelen of naar links om deze uit te schakelen.

U ontvangt een sms-bevestiging.

Via de MyProximus-website
  1. Log in op MyProximus om uw producten en diensten te beheren.
    Bekijk uw producten
  2. Kies uw gsm-nummer.
  3. Klik op Opties.
  4. Klik op Roaming – voor enkele dagen om Daily Travel Passport te activeren of Roaming – voor een langere periode om Travel Passport Top te activeren.
  5. Kies de gewenste optie en beweeg de slider naar rechts om deze in te schakelen of naar links om deze uit te schakelen.

U ontvangt een sms-bevestiging.

Om hoge kosten te vermijden, beperken we uw buitenlands surfverbruik buiten bundel tot € 60. Deze surflimiet kunt u uitschakelen in MyProximus, maar vergeet deze niet te heractiveren na uw verblijf. Lees ook eens onze tips om goedkoper te surfen. Hebt u uw databundel opgebruikt? Dan kunt u:

Uitzonderingen en grensgebieden

In Andorra, de Kanaaleilanden (Guernsey, Jersey & Man), Monaco, Vaticaanstad, San Marino en Zwitserland is uw bundel niet geldig. U betaalt roamingkosten om te bellen, sms’en en surfen of om gebeld te worden. Sms'en ontvangen is wel gratis.

Kies een optie

Goedkoper bellen, sms'en of surfen (uitgezonderd in San Marino)?

U kunt deze opties eenvoudig in MyProximus activeren. Om een optie te activeren moet u wel beheerder in MyProximus zijn.

Via de MyProximus-app
  1. Open de MyProximus-app.
  2. Tik op Producten.
  3. Kies uw gsm-nummer.
  4. Tik op Opties.
  5. Tik op Roaming – voor enkele dagen om Daily Travel Passport of Daily Travel Surf te activeren of Roaming – voor een langere periode om Travel Passport Top of Travel Surf Top te activeren.
  6. Kies de gewenste optie en beweeg de slider naar rechts om deze in te schakelen of naar links om deze uit te schakelen.

U ontvangt een sms-bevestiging.

Via de MyProximus-website
  1. Log in op MyProximus om uw producten en diensten te beheren.
    Bekijk uw producten
  2. Kies uw gsm-nummer.
  3. Klik op Opties.
  4. Klik op Roaming – voor enkele dagen om Daily Travel Passport of Daily Travel Surf te activeren of Roaming – voor een langere periode om Travel Passport Top of Travel Surf Top te activeren.
  5. Kies de gewenste optie en beweeg de slider naar rechts om deze in te schakelen of naar links om deze uit te schakelen.

U ontvangt een sms-bevestiging.

Opgelet: Uw optie is pas actief wanneer u een sms-bevestiging hebt ontvangen. Deze geldt dus niet voor reeds verbruikte minuten, sms'en of data. U kunt meerdere opties bestellen.

Selecteer zelf een netwerk

Dicht bij de grens met deze landen? Uw toestel kan overschakelen naar het netwerk van deze landen waardoor er kosten aangerekend worden. Om dit te vermijden, activeer de blokkering bel, sms en surf enkel binnen de EU.

U kunt zelf een netwerk selecteren in het buitenland. U bevindt zich bijvoorbeeld dicht bij de Zwitserse grens in Italië: door manueel Vodafone Italië in te stellen maakt u alleen verbinding met dit netwerk zonder extra kosten. Let op: als u deze instelling wijzigt, dan moet u in elk land zelf een netwerk kiezen.

Lijst met netwerken in de EU en topbestemmingen

Vlieg- en bootreizen

Uw toestel kiest altijd het beste netwerk. Op een boot of in een vliegtuig zijn er meestal geen zendmasten, waardoor uw toestel mogelijk overschakelt naar een dure satellietverbinding. Om dit te vermijden, zet uw toestel in vliegtuigmodus ( Icoon voor vliegtuigmodus)en zet het bij voorkeur alleen terug aan wanneer u aan land bent.

Biedt uw reisoperator wifi aan? Zet uw dataverbruik uit en als u iPhone- of iPad-gebruiker bent, zet ook Wi-Fi assistentie uit. Verbind via wifi met de netwerkgegevens van uw operator.

Buiten de EU

Buiten de EU

Buiten de EU kunt u geen gebruik maken van de bundel die u krijgt om te bellen, sms'en en surfen in BelgiëU betaalt roamingkosten om te bellen, sms’en of surfen, maar ook om gebeld te worden. Sms ontvangen is gratis.

Om hoge kosten te vermijden, beperken we uw buitenlands surfverbruik buiten bundel tot € 60. Deze surflimiet kunt u uitschakelen in MyProximus, maar vergeet deze niet te heractiveren na uw verblijf. Lees onze tips om goedkoper te surfen om uw surfverbruik te beperken. Hebt u uw databundel opgebruikt? Dan kunt u:

Gratis surfen buiten Europa met Proximus Gratis surfen buiten Europa met Proximus. Buiten Europa reizen zonder een hoge telefoonrekening is niet zo ingewikkeld.... We leggen het even uit!

Topbestemmingen of andere landen

De landen die aanzien worden als topbestemming zijn:

Albanië, Andorra, Australië, Bosnië en Herzegovina, Brazilië, Canada, China, Dominicaanse Republiek, Egypte, Guernsey, Hongkong, India, Indonesië, Israël, Japan, Jersey, Kaapverdië, Macedonië, Maleisië, Man, Marokko, Mexico, Monaco, Montenegro, Nieuw-Zeeland, Rusland, Servië, Singapore, Sri Lanka, Thailand, Turkije, Oekraïne, Verenigde Staten van Amerika , Zwitserland en Zuid-Afrika.

Andere landen zijn landen buiten Europa die niet in de lijst van topbestemmingen of uitzonderingen staan.

Om goedkoper te bellen, sms’en of surfen, kunt u een optie nemen:

U kunt deze opties eenvoudig in MyProximus activeren. Om een optie te activeren moet u wel beheerder in MyProximus zijn.

Via de MyProximus-app
  1. Open de MyProximus-app.
  2. Tik op Producten.
  3. Kies uw gsm-nummer.
  4. Tik op Opties.
  5. Tik op Roaming – voor enkele dagen, Roaming - voor een week of een maand of Roaming – voor een langere periode afhankelijk van de optie die u wenst.
  6. Kies de gewenste optie en beweeg de slider naar rechts om deze in te schakelen of naar links om deze uit te schakelen. Voor een éénmalige optie, tik op Bestellen.

U ontvangt een sms-bevestiging.

Via de MyProximus-website
  1. Log in op MyProximus om uw producten en diensten te beheren.
    Bekijk uw producten
  2. Kies uw gsm-nummer.
  3. Klik op Opties.
  4. Klik op Roaming – voor enkele dagen, Roaming - voor een week of een maand of Roaming – voor een langere periode afhankelijk van de optie die u wenst.
  5. Kies de gewenste optie en beweeg de slider naar rechts om deze in te schakelen of naar links om deze uit te schakelen. Voor een éénmalige optie, klik op Bestellen.

U ontvangt een sms-bevestiging.

Opgelet: Uw optie is pas actief wanneer u een sms-bevestiging hebt ontvangen. Deze geldt dus niet voor reeds verbruikte minuten, sms'en of data. U kunt meerdere opties bestellen.

Uitzonderingen en grensgebieden

De landen die aanzien worden als uitzondering zijn:

Angola, Armenië, Bahama’s, Bhutan, Brunei, Djibouti, Ethiopië, Honduras, Falklandeilanden, Kirgizië, Laos, Libanon, Macau, Maldiven, Myanmar, Nepal, Nieuw-Caledonië, Papoea Nieuw-Guinea, Sao Tomé en Principe, Sudan, Oost-Timor, Togo, Tunesië en Venezuela.

Kies een optie

Met Travel Passport Outside EU &Top belt, sms’t en surft u goedkoper en ontvangt u maandelijks belminuten, sms’en en MB’s.

U kunt deze optie eenvoudig in MyProximus activeren. Om een optie te activeren moet u wel beheerder in MyProximus zijn.

Via de MyProximus-app
  1. Open de MyProximus-app.
  2. Tik op Producten.
  3. Kies uw gsm-nummer.
  4. Tik op Opties.
  5. Tik op Roaming – voor een langere periode om Travel Passport Outside EU &Top te activeren.
  6. Kies de gewenste optie en beweeg de slider naar rechts om deze in te schakelen of naar links om deze uit te schakelen.

U ontvangt een sms-bevestiging.

Via de MyProximus-website
  1. Log in op MyProximus om uw producten en diensten te beheren.
    Bekijk uw producten
  2. Kies uw gsm-nummer.
  3. Klik op Opties.
  4. Klik op Roaming – voor een langere periode om Travel Passport Outside EU &Top te activeren.
  5. Kies de gewenste optie en beweeg de slider naar rechts om deze in te schakelen of naar links om deze uit te schakelen. Voor een éénmalige optie, klik op Bestellen.

U ontvangt een sms-bevestiging.

Selecteer zelf een netwerk

Dicht bij de grens met deze landen? Uw toestel kan overschakelen naar het netwerk van deze landen waardoor er kosten aangerekend worden.

U kunt zelf een netwerk selecteren in het buitenland. U bevindt bijvoorbeeld zich dicht bij Nepalese grens in India: door manueel het netwerk van Vodafone India in te stellen maakt u alleen verbinding met dit netwerk zonder extra kosten. Let op: als u deze instelling wijzigt, dan moet u in elk land zelf een netwerk kiezen.

Lijst met netwerken in de EU en topbestemmingen

Vlieg- en bootreizen

Uw toestel kiest altijd het beste netwerk. Op een boot of in een vliegtuig zijn er meestal geen zendmasten, waardoor uw toestel mogelijk overschakelt naar een dure satellietverbinding. Om dit te vermijden, zet uw toestel in vliegtuigmodus (Icoon voor vliegtuigmodus ) en zet het bij voorkeur alleen terug aan wanneer u aan land bent.

Biedt uw reisoperator wifi aan? Zet uw dataverbruik uit en als u iPhone- of iPad-gebruiker bent, zet ook Wi-Fi assistentie uit. Verbind met wifi met de netwerkgegevens van uw operator.