×

Een abonnement gekoppeld aan een toestel wijzigen of stopzetten

Je kreeg een gsm, tv, spelconsole, laptop … aan voordeeltarief met je abonnementscontract van 24 maanden? Het is mogelijk dit te wijzigen of stop te zetten:

• Is dit contract meer dan 24 maanden oud? Je kunt dit abonnement vrijblijvend wijzigen of stopzetten.
  • Is dit contract minder dan 24 maanden oud? Je dient, bij een wijziging of afsluiting, de restwaarde van het toestel terug te betalen.

Kijk de looptijd en voorwaarden van je contract na. Dit hangt af van het toestel dat je bij het abonnement kreeg.

Een smartphone bij je gsm-abonnement

Je kocht bij je abonnement een smartphone aan voordeeltarief? Als het contract hiervan minder dan 24 maanden oud is, gelden er bij wijziging bepaalde voorwaarden:

• Je wilt meer of minder belminuten en data?

Als je contract minder dan 24 maanden oud is, kun je gratis overschakelen, maar enkel naar de tariefplannen die we je tonen in MyProximus. Je kunt er zelf je abonnement wijzigen, je behoudt je smartphone en je betaalt geen restwaarde. Verkies je een ander tariefplan dan deze in MyProximus, dan mag je de smartphone houden maar moet je de restwaarde betalen aan Proximus. Kijk na hoe lang je contract nog loopt en wat de restwaarde is.

• Je wilt een andere smartphone kiezen?

Als je contract minder dan 24 maanden oud is, mag je een nieuwe smartphone kiezen en de oude houden, maar enkel als je de restwaarde van je oude toestel betaalt aan Proximus. Daarna kun je een nieuw toestel met korting kiezen en het tariefplan van je voorkeur selecteren. Kijk na hoe lang je contract nog loopt en wat de restwaarde is.

• Je wilt je abonnement en de DataPhone-optie apart opzeggen?

Als je contract minder dan 24 maanden oud is, is apart opzeggen niet mogelijk. In dat geval mag je je abonnement en DataPhone opzeggen, maar enkel als je de restwaarde van je toestel betaalt aan Proximus. Kijk na hoe lang je contract nog loopt en wat de restwaarde is.

Na 24 maanden verlopen de DataPhone-optie en de bijbehorende data.

Je wilt weten hoelang je contract nog loopt en wat de restwaarde van je toestel is?

• Je kunt restwaarde en einddatum nakijken in MyProximus. Je moet ingeschreven zijn op MyProximus en ingelogd zijn als beheerder van je account. Ga als volgt te werk:
  1. Tik in de MyProximus-app op Producten en vervolgens op je gsm-nummer.
  2. Scrol naar Mijn smartphone-contract. Je ziet je toestel, de einddatum van je contract en de restwaarde. Zie je enkel de einddatum maar niet de restwaarde? Vraag aan de beheerder van je account om dit na te kijken.
  1. Log in op MyProximus om je producten te bekijken.
    Bekijk uw producten
  2. Scrol naar je gsm-nummer.
  3. Je ziet je toestel, de einddatum van je contract en de restwaarde.

De restwaarde vind je ook in de afschrijvingstabel PDF-formaat die je kreeg bij afsluiten van het abonnementscontract.

De einddatum van je contract vind je ook terug op je maandelijkse factuur of aanrekening.

Een toestel bij je pack-abonnement

Je kreeg een tv, spelconsole, luidspreker, laptop… aan een cadeauprijs bij je nieuwe abonnement met internet, tv, vaste lijn en gsm? Als het contract hiervan minder dan 24 maanden oud is, gelden er bij wijziging bepaalde voorwaarden:

• Je wilt overschakelen naar een andere samenstelling van je pack?

Als je contract minder dan 24 maanden oud is, kun je een ander tariefplan voor de gsm’s in je pack kiezen, maar het tariefplan van je internet, tv, vaste lijn kun je niet veranderen.

Kies je toch voor een ander pack of zet je het stop, dan moet je de restwaarde van je toestel betalen aan Proximus. Kijk na hoe lang je contract nog loopt en wat de restwaarde is.

• Je wilt meer of minder belminuten en data voor je gsm(‘s)?

Als je contract minder dan 24 maanden oud is, kun je gratis overschakelen, maar enkel naar de tariefplannen die we je tonen in MyProximus. Je kunt er zelf je abonnement wijzigen. Een ander tariefplan dan deze in MyProximus is niet mogelijk. Kijk na hoe lang je contract nog loopt en wat de restwaarde is.

• Je wilt een ander toestel met korting kiezen?

Dit is niet mogelijk.

Je wilt weten hoelang je contract nog loopt en wat de restwaarde van je toestel is?

• De restwaarde van je tv, spelconsole, luidspreker, laptop … vind je in de afschrijvingstabel PDF-formaat die je kreeg bij afsluiten van het contract van je pack-abonnement.
  • De einddatum van je contract vind je terug op je maandelijkse factuur of aanrekening.