Controlelampjes op je decoder

Heb je een probleem met tv? De controlelampjes op je decoder kunnen je helpen te begrijpen waar het probleem vandaan komt. Welke decoder heb je?

Android TV decoder

Android TV decoder

Je Android TV decoder heeft twee controlelampjes. Ze zijn standaard wit.

Aan de linkerkant zal het controlelampje rood zijn als de decoder in stand-by staat of opstart. Druk op de -toets van de afstandsbediening om de standby-modus te verlaten.

Aan de rechterkant zal het controlelampje rood zijn als de internetverbinding onvoldoende is om de decoder correct te bedienen. Controleer eerst of de ethernetkabel aan de achterzijde van je decoder goed is aangesloten. Is het controlelampje nog steeds rood? Raadpleeg ons advies in geval van tv problemen.

V6 decoder

Décodeur V5 compact

Power : De decoder werkt. Brandt het lampje niet? Druk op de aan/uit-knop. Controleer ook of de schakelaar aan de achterkant van de decoder is ingedrukt. Controleer vervolgens of de stroomkabel goed aangesloten is tussen de decoder en het stopcontact.

SIG : De decoder ontvangt een signaal van de modem. Brandt het lampje niet?  Controleer of de Ethernet-kabel aan de ene kant aangesloten is op je decoder en aan de andere kant op je modem, PLC, Wi-Fi Bridge of Wi-Fi-extender. De SIG lampje blijft uit? Kijk naar de lampjes op uw b-box modem en op je PLC, Wi-Fi Booster, Wi-Fi Bridge of Wi-Fi Extender (als je een van deze toestellen hebt).

HD : De decoder ontvangt het HD TV-signaal en je kijkt naar een HD-kanaal. Je kunt controleren of je HD-zenders thuis kunt ontvangen..

REC : De decoder wordt gereset. Het gaat niet aan tijdens de opname.

TV uit, maar lampjes branden. Waarom?

Als je de tv uitschakelt, wordt de decoder niet uitgeschakeld. Het is daarom normaal dat de lampjes blijven branden. Om de decoder uit te schakelen, druk je op de knop op de achterkant van de decoder.

V5 compact decoder

Décodeur V5 compact

Power : De decoder werkt. Brandt het lampje niet? Druk op de aan/uit-knop. Controleer ook of de schakelaar aan de achterkant van de decoder op 1 staat en of de elektriciteitskabel aan de ene kant is aangesloten op je decoder en aan de andere kant op een stopcontact.

SIG : De decoder ontvangt een signaal van de modem. Brandt het lampje niet?  Controleer of de Ethernet-kabel aan de ene kant aangesloten is op je decoder en aan de andere kant op je modem, PLC, Wi-Fi Bridge of Wi-Fi-extender. De SIG lampje blijft uit? Kijk naar de lampjes op uw b-box modem en op je PLC, Wi-Fi Booster, Wi-Fi Bridge of Wi-Fi Extender (als je een van deze toestellen hebt).

HD : De decoder ontvangt het HD TV-signaal en je kijkt naar een HD-kanaal. Je kunt controleren of u HD-zenders thuis kunt ontvangen..

REC : De decoder wordt gereset. Het gaat niet aan tijdens de opname.

TV uit, maar lampjes branden. Waarom?

Als je de tv uitschakelt, wordt de decoder niet uitgeschakeld. Het is daarom normaal dat de lampjes blijven branden. Om de decoder uit te schakelen, druk je op de knop op de achterkant van de decoder.

V5 decoder

Décodeur V5

Power. De decoder werkt. Brandt het lampje niet? Druk op de aan/uit-knop. Controleer ook of de schakelaar aan de achterkant van de decoder op 1 staat en of de elektriciteitskabel correct op je decoder is aangesloten. Het starten van de decoder duurt enkele minuten. Als er een foutmelding verschijnt of als het decoderscherm geblokkeerd blijft op Welkom +, controleer dan de bekabeling.

REC. Op de harde schijf van de decoder is een opname aan de gang.

HD. De decoder ontvangt het HD TV-signaal en u kijkt naar een HD-kanaal. Je kunt controleren of je HD-zenders thuis kunt ontvangen.

Zie je Error 40 op je decoder? Je moet de decoder opnieuw opstarten.

TV uit, maar lampjes branden. Waarom?

Als je de tv uitschakelt, wordt de decoder niet uitgeschakeld. Het is daarom normaal dat de lampjes blijven branden. Om de decoder uit te schakelen, druk je op de knop op de achterkant van de decoder.