Hoe vervang je een oude decoder door een nieuwe?

Heb je zopas een nieuwe decoder gekregen ter vervanging van je oude? Eerst moet je de bestaande decoder desactiveren, vervolgens de nieuwe decoder installeren, en ten slotte hem activeren.

Deactiveer je oude decoder

Om je oude decoder te deactiveren, bel het gratis nummer 0800 99 696 en volg de instructies. Als je niet vanaf je vaste lijn belt, zal je worden gevraagd je klantnummer in te voeren. Houd daarom een recente factuur bij de hand (waar vind je je klantnummer?).

Ter info: als je tracht meer decoders aan te sluiten dan je technische situatie toelaat, zal een boodschap met dit telefoonnummer op je tv-scherm verschijnen.

Installeer je nieuwe decoder

1. Koppel de voedingskabel los van je oude decoder en van het stopcontact.
  2. Koppel de Ethernet-kabel los van je oude decoder en sluit hem aan op je nieuwe decoder.
  3. Koppel de HDMI-kabel los van je oude decoder en sluit hem aan op je nieuwe decoder. Was je decoder verbonden met je tv via een Scart/Peritel-kabel? Als je nieuwe decoder over een Scart/Peritel-kabel beschikt, vervang dan je nieuwe Scart/Peritel-kabel door de nieuwe kabel. Als je de mogelijkheid hebt om een HDMI-kabel aan te sluiten op je tv, dan is die te verkiezen boven een Scart/Peritel-kabel.
  4. Sluit je decoder aan op het stroomnet via de bijgeleverde elektrische kabel.
  5. Ga na of het lampje van de decoder oplicht en dat de schakelaar op stand « I » staat.

Activeer je nieuwe decoder

Het configureren van je tv duurt een vijftiental minuutjes.

Volg de instructies op je tv-scherm. Er zal je worden gevraagd een aantal gegevens in te voeren, gevolgd door je geheime pincode. Als je die nooit hebt gewijzigd is deze code 1234. Pincode vergeten? Bel het gratis nummer 0800 99 696 vanaf je vaste toestel en volg de instructies.

Opgelet: als je over verschillende decoders beschikt, dien je ook de andere decoders te activeren, ook al heb je ze niet losgekoppeld. Volg daartoe de instructies op je tv-scherm.

Een probleem met het beeld op je nieuwe decoder? Ga na of je decoder op de goede beeldkwaliteit is afgesteld en pas indien nodig de instellingen aan: ga naar Menu > Instellingen > Systeem > HD activeren of desactiveren.

Configureer je afstandsbediening