×

Bestanden delen via de cloud

U kunt uw bestanden op 2 verschillende manieren delen:

• Via een publieke link: u maakt een link naar uw bestand, die u kunt delen met uw contacten. Iedereen die op deze link klikt, kan het gedeelde bestand vrij bekijken en downloaden.
  • Via een gedeelde map: u maakt een aparte map op uw Cloud, die u kunt delen met uw contacten. Uw contacten kunnen de bestanden in deze map bekijken en downloaden, maar ook zelf bestanden toevoegen (afhankelijk van de door u gekozen instellingen).
Bestanden delen via de Cloud-app op gsm of tablet
  1. Open de Proximus Cloud-app. (Hoe Proximus Cloud installeren op uw gsm of tablet?)
  2. Selecteer één of meerdere bestanden.
  3. Klik op de knop .
  4. Klik op Delen en kies één van de opties:
    • Als u bestanden wilt delen via een gedeelde map:
      1. Klik op Gedeelde map.
      2. Klik op Nieuwe gedeelde map (of selecteer een bestaande map).
      3. Geef de map een naam.
      4. Vul de e-mailadressen in van de personen met wie u de link wilt delen, en voeg eventueel een bericht toe. Dit bericht zal te zien zijn in de automatische e-mail die wordt verzonden naar uw contacten.
      5. Kies de maximale grootte voor deze map.
      6. Klik op Verzenden. Proximus Cloud verstuurt nu een automatische e-mail naar de door u gekozen contacten.
    • Als u bestanden wilt delen via een publieke link:
      1. Klik op Publieke link.
      2. Vul de e-mailadressen in van de personen met wie u de link wilt delen, en voeg eventueel een bericht toe. Dit bericht zal te zien zijn in de automatische e-mail die wordt verzonden naar uw contacten.
      3. Kies ‘Meer bestanden toevoegen’ of ‘Bewerken’ om extra bestanden toe te voegen of te verwijderen.
      4. Klik op Gereed. Proximus Cloud verstuurt nu een automatische e-mail naar de door u gekozen contacten.
        N.B. Wilt u de link naar uw bestand delen via sociale media i.p.v. via e-mail? Klik dan op Andere deelmethoden.
Bestanden delen via de Cloud-appop pc of Mac

Het is niet mogelijk om bestanden te delen via de Cloud-app voor pc of Mac.

Bestanden delen via de Proximus Cloud-website
  1. Surf naar proximuscloud.be.
  2. Selecteer één of meerdere bestanden.
  3. Klik op Delen en kies één van de opties:
    • Als u bestanden wilt delen via een gedeelde map:
      1. Klik op Toevoegen aan gedeelde map.
      2. Klik op Nieuwe gedeelde map (of selecteer een bestaande map).
      3. Geef de map een naam.
      4. Vul de e-mailadressen in van de personen met wie u de link wilt delen, en voeg eventueel een bericht toe. Dit bericht zal te zien zijn in de automatische e-mail die wordt verzonden naar uw contacten.
      5. Kies de maximale grootte voor deze map.
      6. Klik op Verzenden. Proximus Cloud verstuurt nu een automatische e-mail naar de door u gekozen contacten.
    • Als u bestanden wilt delen via een publieke link:
      1. Klik op Via e-mail.
      2. Vul de e-mailadressen in van de personen met wie u de link wilt delen, en voeg eventueel een bericht toe. Dit bericht zal te zien zijn in de automatische e-mail die wordt verzonden naar uw contacten.
      3. Laat het vakje “Verstuur een link naar het bestand” aangevinkt als u wilt dat het bestand online beschikbaar is.
      4. Klik op Verzenden. Proximus Cloud verstuurt nu een automatische e-mail naar de door u gekozen contacten.
        N.B. Wilt u enkel een link naar het bestand, zonder e-mails te verzenden? Klik dan op Kopieer de link. Nadien kunt u deze kopiëren en plakken waar u dat wilt.