×

Hoe je kabels aansluiten of nakijken?

Wanneer je Proximus-lijn geactiveerd is, kun je de kabels tussen de verschillende toestellen aansluiten. Sluit je telefoontoestel en je modem aan op de telefooncontactdoos, verbind je televisietoestel met de decoder en sluit je pc aan op de modem.

B-box 3V+

Zwart modem met 9 lampjes

Hoe sluit je de kabels aan op je b-box 3V+?

Hoe sluit je je Proximus-toestellen aan om je vaste lijn, televisie of internet te kunnen gebruiken?

Controleer eerst de verbinding tussen je modem en het Proximus-contactdoos of fibermodem (als je er een hebt). Hoe ben je verbonden ?

Contactdoos met vijf polen Contactdoos met zes polenAansluiting via Proximus-contactdoos
fiber modem Aansluiting via fiber
Zet vervolgens je modem aan en sluit hem aan op je apparaten:
  1. Sluit de modem aan op een stopcontact en schakel hem in. Gebruik altijd de stroomkabel die bij de b-box wordt geleverd. Gebruik nooit de stroomkabel van een oude b-box!
    Het ledlampje Powerbegint te branden. Als dat niet gebeurt, controleer je of de schakelaar op de achterkant van de modem op On staat.
    Voedingskabel aangesloten op een stopcontact.
  2. Je modem wordt automatisch geconfigureerd en geüpdatet. Dit duurt maximaal dertig minuten.
    Het ledlampje DSL of
    WAN lightbegint te knipperen en zodra je modem gereed is, blijft het permanent branden.
  3. Heb je Proximus TV?
    Zodra het ledlampje DSL of
    WAN light brandt, kun je de televisieaansluitingen tot stand brengen.
    • Heb je een Wi-Fi Bridge? Bekijk hoe je een Wi-Fi Bridge installeert.
    • Heb je een Wi-Fi Extender? Bekijk hoe je een Wi-Fi Extender installeert.
    • Heb je een PLC-adapter (Devolo)? Bekijk hoe je een PLC-adapter (Devolo) installeert.
    • Heb je een Ruckus? Bekijk hoe je een Ruckus installeert.
    • Je hebt geen Wi-Fi Bridge, PLC-adapter of Ruckus? Volg dan de drie stappen hieronder. Voor meer info, bekijk hoe je Proximus TV installeert.
      1. Verbind de decoder met de modem door de zwarte kabel met gele uiteinden op een van de gele poorten van de modem aan te sluiten.
      2. Gebruik vervolgens een HDMI-kabel om de decoder op het televisietoestel aan te sluiten (voor HD-kwaliteit). Voor SD-kwaliteit gebruik je een scartkabel.
        HDMI-kabel en scartkabel
      3. Sluit ten slotte de decoder aan op een stopcontact en zet hem aan.
  4. Heb je internet?
    Zodra het ledlampje Internetbrandt, is je internetaansluiting gereed. Verbind je met het wifi-netwerk (als het ledlampje Wi-Fi brandt) of verbind de computer met de modem. Sluit hiervoor de zwarte kabel met gele uiteinden aan op de ethernetpoort van je pc en op een van de gele poorten van de modem.
    Ethernetkabel tussen de computer en de modem

Vanaf nu kun je je vaste lijn, televisie of internetaansluiting gebruiken.

B-box 3

Zwart modem met 7 lampjes

Hoe sluit je de kabels aan op je b-box 3?

Hoe sluit je je Proximus-toestellen aan om je vaste lijn, televisie of internet te kunnen gebruiken?

1. Maak indien nodig eerst de Proximus-filter en -contactdoos klaar.
  2. Heb je een vaste lijn?
    • Als je een klassieke vaste lijn hebt, sluit je het telefoonsnoer op de Proximus-filter aan. Je filter kan er anders uitzien dan op de afbeelding hieronder.
      Voorbeelden van filters die op een wandcontactdoos worden geplaatst en aangesloten op de telefoonkabel.
    • Als je een vaste lijn via internet hebt, verbind je het telefoonsnoer met een van de gele poorten op de modem.
  3. Sluit de modem aan op de Proximus-filter.
    Sluit hiervoor de blauwe kabel (of de zwarte kabel met blauwe uiteinden) aan op de blauwe poort van de modem.
    Kabel tussen de modem en de muurfilter.
  4. Sluit de modem aan op een stopcontact en schakel hem in. Gebruik altijd de stroomkabel die bij de b-box wordt geleverd. Gebruik nooit de stroomkabel van een oude b-box!
    Het ledlampje Powerbegint te branden. Als dat niet gebeurt, controleer je of de schakelaar op de achterkant van de modem op On staat.
    Voedingskabel aangesloten op een stopcontact.
  5. Je modem wordt automatisch geconfigureerd en geüpdatet. Dit duurt maximaal dertig minuten.
    Het ledlampje DSLbegint te knipperen en zodra je modem gereed is, blijft het permanent branden.
  6. Heb je Proximus TV?
    Zodra het ledlampje DSLbrandt, kun je de televisieaansluitingen tot stand brengen.
    • Heb je een Wi-Fi Bridge? Bekijk hoe je een Wi-Fi Bridge installeert.
    • Heb je een Wi-Fi Extender? Bekijk hoe je een Wi-Fi Extender installeert.
    • Heb je een PLC-adapter (Devolo)? Bekijk hoe je een PLC-adapter (Devolo) installeert.
    • Heb je een Ruckus? Bekijk hoe je een Ruckus installeert.
    • Je hebt geen Wi-Fi Bridge, PLC-adapter of Ruckus? Volg dan de drie stappen hieronder. Voor meer info, bekijk hoe je Proximus TV installeert.
      1. Verbind de decoder met de modem door de zwarte kabel met gele uiteinden op een van de gele poorten van de modem aan te sluiten.
      2. Gebruik vervolgens een HDMI-kabel om de decoder op het televisietoestel aan te sluiten (voor HD-kwaliteit). Voor SD-kwaliteit gebruik je een scartkabel.
        HDMI-kabel en scartkabel
      3. Sluit ten slotte de decoder aan op een stopcontact en zet hem aan.
  7. Heb je internet?
    Zodra het ledlampje Internetbrandt, is je internetaansluiting gereed. Verbind je met het wifi-netwerk (als het ledlampje Wi-Fi brandt) of verbind de computer met de modem. Sluit hiervoor de zwarte kabel met gele uiteinden aan op de ethernetpoort van je pc en op een van de gele poorten van de modem.
    Ethernetkabel tussen de computer en de modem

Vanaf nu kun je je vaste lijn, televisie of internetaansluiting gebruiken.

B-box 2

Witte modem

Hoe sluit je de kabels aan op je b-box 2?

Hoe sluit je je Proximus-toestellen aan om je vaste lijn, televisie of internet te kunnen gebruiken?

1. Maak indien nodig eerst de Proximus-filter en -contactdoos klaar.
  2. Heb je een vaste lijn?
    • Als je een klassieke vaste lijn hebt, sluit je het telefoonsnoer op de Proximus-filter aan. Je filter kan er anders uitzien dan op de afbeelding hieronder.
      Voorbeelden van filters die op een wandcontactdoos worden geplaatst en aangesloten op de telefoonkabel.
    • Indien je een vaste telefoonlijn via internet hebt, wacht je tot het ledlampje Telefoonbrandt en sluit je het telefoonsnoer aan op een van de groene poorten van de modem.
  3. Sluit de modem aan op de Proximus-filter.
    Sluit daarvoor de blauwe kabel aan op de blauwe poort van de modem.
    Kabel tussen de modem en de muurfilter.
  4. Sluit de modem aan op een stopcontact en schakel hem in.
    Het ledlampje  Powerbegint te branden. Als dat niet gebeurt, controleer je of de schakelaar op de voorkant van de modem op de positie On staat.
    Voedingskabel aangesloten op een stopcontact.
  5. Je modem wordt automatisch geconfigureerd en geüpdatet. Dit duurt maximaal zestig minuten.
    Het ledlampje  DSLbegint te knipperen en zodra je modem gereed is, blijft het permanent branden.
  6. Heb je Proximus TV?
    Zodra het ledlampje DSLbrandt, kun je de televisieaansluitingen tot stand brengen.
    • Heb je een Wi-Fi Bridge? Bekijk hoe je een Wi-Fi Bridge installeert.
    • Heb je een Wi-Fi Extender? Bekijk hoe je een Wi-Fi Extender installeert.
    • Heb je een PLC-adapter (Devolo)? Bekijk hoe je een PLC-adapter (Devolo) installeert.
    • Heb je een Ruckus? Bekijk hoe je een Ruckus installeert.
    • U hebt geen Wi-Fi Bridge,  PLC-adapter of Ruckus? Volg dan de drie stappen hieronder. Voor meer info, bekijk hoe je Proximus TV installeert.
      1. Verbind de decoder met de modem door de grijze kabel aan te sluiten op een van de grijze poorten van de modem.
      2. Gebruik vervolgens een HDMI-kabel om de decoder op het televisietoestel aan te sluiten (voor HD-kwaliteit). Voor SD-kwaliteit gebruik je een scartkabel.
        HDMI-kabel en scartkabel
      3. Sluit ten slotte de decoder aan op een stopcontact en zet hem aan.
  7. Heb je internet?
    Zodra het ledlampje  @ (internet)brandt, is je internetaansluiting gereed. Verbind je met het wifi-netwerk (als het ledlampje Wi-Fi brandt) of verbind de computer met de modem. Sluit hiervoor de gele kabel aan op de ethernetpoort van je pc en op een van de gele poorten van de modem (PC1- of PC2-poort).
    Ethernetkabel tussen de computer en de modem

Nu kun je je vaste lijn, televisie of internetaansluiting gebruiken.