Ga direct naar de hoofdinhoud

Mobiel dataverbruik in MyProximus Enterprise

Als beheerder binnen je bedrijf, kun je het mobiel dataverbruik voor alle mobiele nummers binnen je bedrijf raadplegen in MyProximus Enterprise. We werken eraan om ook minuten en sms’en te tonen. Je dataverbruik wordt in een tijdsspanne van maximaal 1 uur en 15 minuten bijgewerkt.

Gebruikers binnen je bedrijf kunnen hun dataverbruik zelf raadplegen via de MyProximus-app. Hou er wel rekening mee dat dit afhankelijk is van een aantal factoren.


Toegang tot je mobiel dataverbruik

Als dit nog niet gebeurd is, schrijf je in op MyProximus Enterprise als Digital Access Owner of Delegate User. Daarna volg je deze stappen:

 1. Log in op MyProximus Enterprise.
  Log in op MyProximusNieuw venster
 2. Klik op Producten.
 3. Klik op Real-time mobiel data verbruik onder Mobiele producten.
 4. Je komt op het overzichtsscherm van je bedrijf terecht. Bovenaan zie je de periode waarvoor je het nog niet gefactureerde dataverbruik raadpleegt en de datum en het uur waarop je dataverbruik voor het laatst geüpdatet is.

  Je ziet nu 3 kolommen: Mobiel Internet, Mobiel Intranet en Mobiele Data Roaming. Voorlopig is Mobiel Intranet nog niet beschikbaar, maar dit wordt later dit jaar toegevoegd.


Mobiel Internet

Hier wordt het mobiele internetverbruik in België en de EU van al je mobiele nummers weergegeven:

 1. Abonnementen met een bundel: het aantal mobiele nummers die minder dan 80%, tussen 80% of 100% of meer dan 100% van de mobiele internetbundel hebben opgebruikt in België en de EU.
 2. Abonnementen met een prijs p/MB: het aantal mobiele nummers zonder bundels voor mobiele data binnen hun tariefplan die minder dan € 40, tussen de € 40 en € 50 of meer dan € 50 verbruikt hebben in België. Zonder bundel betaal je een vaste prijs per MB.
 3. Eenmalige opties: het aantal mobiele nummers die minder dan 5, tussen de 6 en 9 of meer dan 10 extra éénmalige opties verbruikt hebben in België en de EU. 

Klik op een groep van mobiele nummers om onderaan meer details te zien.


Mobiel Intranet

Hier wordt het mobiele intranetverbruik in België en de EU van je mobiele nummers weergegeven:

 1. Abonnementen met een bundel: het aantal mobiele nummers die minder dan 80%, tussen 80% of 100% of meer dan 100% van de mobiele intranetbundel hebben opgebruikt in België en in de EU.
 2. Abonnementen met een prijs p/MB: het aantal mobiele nummers zonder mobiele intranetbundel binnen hun tariefplan die minder dan € 40, tussen de € 40 en € 50 of meer dan € 50 verbruikt hebben in België. Zonder bundel betaal je een vaste prijs per MB.

Klik op een groep van mobiele nummers om onderaan meer details te zien.


Mobiele Data Roaming

Hier wordt de mobiele dataroaming van je mobiele nummers weergegeven:

 1. Abonnementen met een bundel: het aantal mobiele nummers die minder dan 80%, tussen 80% of 100% of 100% van de mobiele data roamingbundel hebben opgebruikt.
 2. Totaal roaming, facturatie p/MB: 
  • het aantal mobiele nummers zonder mobiele data roamingbundel die minder dan € 40, tussen de € 40 en € 50 of meer dan € 50 verbruikt hebben buiten België. Zonder roamingbundel betaal je een vaste prijs per verbruikte MB per zone. 
  • het aantal mobiele nummers met een mobiele data roamingbundel die minder dan € 40, tussen de € 40 en € 50 of meer dan € 50 verbruikt hebben buiten hun bundel in EU, rest van de wereld, topbestemmingen en exception zones.

   Je kunt bovenaan zelf kiezen op welke zone in het buitenland je wilt filteren: EU, rest van de wereld (ROW), topbestemmingen (TOP), exception zones (EZ) en het totale verbruik.

 3. Abonnementen met 'Roaming Daily' opties: toont het aantal mobiele nummers die minder dan 5, tussen de 6 en 9 of meer dan 10 daily travel opties hebben opgebruikt. 

Klik op een groep van mobiele nummers om onderaan meer details te zien.

Bekijk ook de roamingtarieven en roamingopties om goedkoper te bellen, sms'en en surfen in het buitenland. Als je een abonnement of tariefplan op maat hebt, raadpleeg dan je Proximus-contactpersoon.


Details van je verbruik

Eens je op een groep van mobiele nummers geklikt hebt, zie je onderaan de details.

Kies welke nummers je wilt raadplegen: allemaal, onder 80%, tussen 80% en 100% of meer dan 100%.

In het eerste voorbeeld hiernaast: het nummer 0479 14 28 29 heeft 10240 MB van de 10240 MB inbegrepen in de mobiele internetbundel van zijn Smart Enterprise Intense tariefplan opgebruikt, oftewel 100% van zijn mobiele internetbundel. Daarnaast is er ook nog eens 1024 MB buiten bundel verbruikt voor een totale kost van € 51.2.

De details die je ziet zijn afhankelijk van de groep van nummers die je hebt aangeklikt:

 • Mobiel nummer: het mobiele nummer waarover het gaat. Klik op het nummer om extra opties, blokkeringen of een ander tariefplan aan te vragen.
 • Naam: indien je een naam van een werknemer hebt toegewezen aan het mobiele nummer zal deze hier verschijnen.
 • Tariefplan: het tariefplan van het mobiele nummer.
 • MB verbruikt: het totale dataverbruik van dit mobiel nummer Als je het dataverbruik van een bundel raadpleegt, dan zie je ook het totaal van de bundel. Bv. als er staat 250/500MB, dan betekent dit dat er al 250MB van de beschikbare 500MB binnen de bundel opgebruikt werd.
 • % verbruikt: het totale dataverbruik van dit mobiele nummer tegenover de bundel die in het tariefplan inbegrepen is, uitgedrukt in %.
 • Buiten bundel in MB: het totale verbruik buiten bundel in MB.
 • Buiten bundel in EUR: de totale kost van het verbruik buiten bundel voor dit mobiele nummer, uitgedrukt in €. Hou er rekening mee dat de prijzen exclusief btw en kortingen zijn.
 • Monitoring Data:
  • Nationaal verbruik: de datasnelheid wordt verlaagd in geval van bundels of afgesloten in geval van verbruik dat per MB gefactureerd wordt, wanneer bepaalde gebruiksvolumes overschreden worden.
  • Roaming verbruik: het data verbruik wordt afgesloten bij het bereiken van € 50 dataverbruik (buiten bundel of verbruik dat per MB gefactureerd wordt).
  • Dit is niet van toepassing wanneer de monitoring status 'Uit' is.
 • Aantal: het aantal bundels dat voor dit mobiele nummer geactiveerd werd. Deze kolom is enkel beschikbaar voor 'Eenmalige opties' en 'Abonnementen met 'Roaming Daily' opties'.

Je kunt de informatie over het dataverbruik van je werknemers downloaden in een CSV bestand per klantnummer of voor al de klantnummers waar je toegang toe hebt. Gebruik hiervoor de knoppen Geselecteerde klant - Export naar Excel .csv of Alle klanten - Export naar Excel .csv:

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!

Contacteer ons