Overstappen van Proximus Fleet Manager naar MyProximus Enterprise

Proximus Fleet Manager (PFM) is uitgefaseerd en vervangen door Invoice Insights en Mobiel Nummerbeheer binnen MyProximus Enterprise.

Proximus Fleet Manager bestond uit twee delen:

 • ProxiManage: voor het beheren en analyseren van je mobiele facturen. Dit onderdeel werd vervangen door Invoice Insights.
 • ProxiHandset: voor de rapportering van alle details m.b.t. je mobiel toestel (bv. IMEI-nummer, merk, type, enz.).Dit onderdeel is opgeschort om redenen die verband houden met GDPR.

Hoe overstappen?

Om over te stappen, volg deze stappen:

 1. Als dit nog niet gebeurd is, schrijf je in op MyProximus Enterprise als Digital Access Owner of Delegate UserNieuw venster.
 2. Log in op MyProximus Enterprise.
  Log in op MyProximus Nieuw venster
 3. Eens je bent ingelogd, vind je:
  • Invoice Insights door te klikken op het menu Facturen en Invoice Insights.
  • Mobiel Nummerbeheer door te klikken op het menu Producten en Mobiel Nummerbeheer.

Hoe exporteer ik mijn factuurgegevens?

De functie Rough Data Export is betalend binnen Invoice Insights. Als bestaande klant kun je deze functie nu 2 maanden gratis krijgen. Om de gratis versie te activeren, volg deze stappen:

 1. Log in op MyProximus Enterprise.
  Log in op MyProximus Nieuw venster
 2. Klik op het menu Facturen en Invoice Insights.
 3. Klik op Beheer.
 4. Klik op Abonnementen. Alle abonnementen worden in dit scherm beschreven. Je huidig abonnement is te herkennen aan de knop 'Huidig abonnement'.
 5. Je hebt de mogelijkheid om het Invoice Insights Plus of Advanced abonnement gratis uit te proberen door op de knop 'Abonnement proberen' te klikken. Lees aandachtig de instructies en bevestig je keuze met de knop 'Bevestigen'.

Eens de proefperiode voorbij is, kun je het abonnement bestellen door op de knop 'Abonnement bestellen' te klikken. Je wordt proactief verwittigd wanneer de proefversie afloopt.

Let op: het formaat van de geëxporteerde gegevens is niet hetzelfde als in ProxiManage. Pas je processen dus tijdig naar het nieuwe formaat aan. Download de specificaties met betrekking tot de export van ruwe dataNieuw venster.


Waarom moet ik betalen voor het exporteren van mijn factuurgegevens?

In Proximus Fleet Manager werd het downloaden van factuurgegevens (Rough Data Export) aangeboden als een manier om de beperkingen van het systeem te overwinnen.

Invoice Insights Essentials heeft de meeste van deze beperkingen aangepakt, zodat de Rough Data Export niet in het Essentials-abonnement is opgenomen.

De functies Raw Data Export of Rapporten exporteren zijn alleen opgenomen in de Plus en Advanced abonnementen voor compatibiliteit, hoewel we er zeker van zijn dat je dankzij de krachtige rapportagemogelijkheden van het Advanced abonnement de Raw Data Export niet meer nodig hebt.


Kan ik Proximus Fleet Manager (PFM) nog gebruiken?

Proximus Fleet Manager wordt sinds 1/1/2021 niet langer ondersteund.

Gelieve zo snel mogelijk over te schakelen naar Invoice Insights en Mobiel Nummerbeheer.


Extra info

Heb je vragen over het gebruik van Invoice Insights? Lees meer over het raadplegen van je mobiele facturen en verbruik in Invoice Insights.

Heb je nog andere vragen? Contacteer ons.