Microsoft Teams: tips & tricks

Dankzij Microsoft Teams blijf je in contact met je collega's. Haal je alles uit deze samenwerkingstools? Wil je weten hoe deze tools te gebruiken? Hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor jou op een rijtje gezet.

Meer weten? Bekijk de webinar!

Teams algemeen

Is Teams beschikbaar op mobiele apparaten, bijv. iPad, (iOS/Android)?
Teams kan op elk apparaat gedownload worden, zowel op Windows-, Mac-, iOS- of Android-apparaten. Download Microsoft Teams voor desktop of mobiel.

Wat zijn de verschillen tussen de gratis en betalende versie van Teams?
Vergelijk de verschillen tussen Microsoft Teams en de gratis versie van Microsoft Teams.

Teams chat

Kan je verzonden berichten (bv. naar het foute team of verouderde berichten) verwijderen?
Ja, je kunt je eigen verzonden berichten bewerken of verwijderen in Teams.

Teams meetings

Wat is een whiteboard?
Lees meer over whiteboards in Teams meetings en hoe je deze kunt gebruiken.

Zijn er moderator opties (of tips) om een grote vergadering te leiden?

• Om te beginnen is het makkelijk om iedereen te “muten” die in de vergadering zit, zeker als er 1 presentator is die een boodschap moet overbrengen of een presentatie moet geven. Je kan dit doen door in de vergadering de participants weer te geven en dan te kiezen voor ‘mute all’. Alle deelnemers die later binnenkomen in de meeting zullen automatisch ook op mute staan.
  • Daarnaast is het ook belangrijk dat je enkel de zaken deelt die je effectief wilt delen in je meeting. Als je niet wilt dat andere deelnemers je e-mails kunnen lezen en je rommelige bureaublad kunnen zien, dan deel je best enkel de Powerpoint of de Excel die je wil bespreken, en niet je hele desktop.
  • Het is ook belangrijk om deelnemers de juiste rol te geven in een teamvergadering.
  • Teams krijgt later dit jaar ook een "Raise hand"-functie. Je kunt ook gewoon op een knop klikken om een vraag te stellen in bijzonder drukke of grote vergaderingen.
  • Voor zeer grote webinars of evenementen heb je vergaande functionaliteiten met Teams Live events.

Kan je vergaderingen opnemen in Teams? Waar worden die dan opgeslagen?
Ja, dit is mogelijk. Lees meer over vergaderingen opnemen.

Bestanden opslaan en bewerken in Teams

Hoe doe je aan file management in Teams?
Alle files van een Team en Channel zijn geordend op een Sharepoint site. Je kunt deze Sharepoint site ook via een browser openen.

Kun je simultaan met twee aan een document werken?
Ja, je kunt samenwerken aan bestanden.

Worden bestanden (zoals Excel of PPT) automatisch geüpdatet in Teams wanneer er buiten Teams aan wordt gewerkt?
Ja, je kunt de documenten openen en bewerken en deze blijven gecentraliseerd en up-to-date in de Teams kanalen.

Ik heb een OneNote Notebook met documentatie. Is het mogelijk om deze te pinnen in Teams?
Ja, je kunt eenvoudig een OneNote Notebook als tab toevoegen, bovenaan je kanaal.

Samenwerken met mensen buiten je organisatie

Kan je mensen buiten je organisatie uitnodigen om samen te werken in Teams?
Als je organisatie dit toelaat kun je inderdaad gasten aan een team toevoegen in Teams. Denk hier zeker aan privacy en security regels die correct ingeregeld moeten worden.

Moet teams geïnstalleerd zijn bij externen om met hen te communiceren?
Nee, deze kunnen perfect aanmelden en deelnemen via een webbrowser.

Bellen in Teams

Wat is direct routing?
Direct Routing en SIP trunking laat toe om je Proximus corporate nummer te linken aan je Teams client. We leggen dan een verbinding tussen het Proximus telefonie platform en jullie Teams omgeving. Op die manier kan je vanuit Teams bellen naar alle vaste, mobiele en internationale nummers. Microsoft Teams stimuleert de samenwerking en communicatie binnen bedrijven. Door het toevoegen van Direct Routing kunnen gebruikers profiteren van de voordelen van een volledig geïntegreerde werkplek, inclusief vaste telefonie. Proximus host en beheert de nodige infrastructuur, waardoor dit een zorgeloos product is voor jou. Deze oplossing wordt gecombineerd met een aantrekkelijke keuze van verschillende tariefplannen via het SIP-netwerk van Proximus, aanpasbaar aan je specifieke behoeften en vereisten.

Kan je de call functie ook gebruiken los van je PBX centrale on prem, bv. als backup?
Ja, met Teams Direct Routing (via Proximus) kun je perfect standalone werken of bellen. Er hoeft geen koppeling te zijn met je PABX of telefooncentrale. Lees meer over Advanced Workplace met vaste telefonie op Microsoft Teams.

Teams toestellen

Welke toestellen werken met Microsoft Teams?
Sommige toestellen zijn ontwikkeld voor gebruik met Teams. Contacteer ons als je geïnteresseerd bent in het aankopen van één van deze toestellen.