Je gsm of tablet als mobiele hotspot instellen

je hebt geen internet meer thuis of op kantoor, maar je kunt zich wel nog verbinden via mobiel internet op je gsm of tablet? Of je bent op een plaats waar er geen wifi is en je wilt iemand anders toegang geven tot je mobiele internetverbinding? Dan kun  je jouw gsm of tablet tijdelijk als mobiele hotspot instellen.

Let op: een mobiele hotspot is niet hetzelfde als een Proximus Public Wi-Fi hotspot.

Wat is een mobiele hotspot?

Met een mobiele hotspot kun je de mobiele internetverbinding van je gsm of tablet delen met andere toestellen. Wat zijn de gevolgen voor je verbruik?

Je gsm of tablet is verbonden via mobiel internet en de mobiele hotspot is actief op je toestel.

Je verbruikt data uit je mobiele databundel.

Een ander toestel verbindt zich via wifi met je gsm of tablet door de gegevens van je mobiele hotspot in te geven.

Dit toestel verbruikt eveneens data uit je mobiele databundel. Hou er rekening mee dat dit voor extra dataverbruik kan zorgen en schakel de mobiele hotspot uit als je hem niet meer nodig hebt.

De mobiele hotspot op je gsm of tablet aan- of uitzetten

Volg de stappen om de mobiele hotspot op je Android of iOS-toestel te activeren.

Android

Let op: Het kan zijn dat de menuopties op je toestel een iets andere naam hebben. Dit is afhankelijk van het merk en de versie van je toestel.

1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op het menu Verbindingen of (Draadloos en) Netwerk.
  3. Tik op Mobiele hotspot en tethering. Op sommige toestellen heet deze optie ook Tethering (en draagbare hotspot) of Tetheren. Zie je deze optie niet? Tik dan rechts bovenaan op het opties-symbool.
  4. Tik op Mobiele hotspot. Op sommige toestellen heet deze optie ook Wi-Fi hotspot of Draagbare hotspot.
  5. Kies Mobiele hotspot configureren door op het opties-symbool rechts bovenaan te klikken.
  6. Bij Netwerknaam (SSID), kies een naam voor je mobiele hotspot (bv. An's gsm).
  7. Bij Beveiliging, kies WPA2/PSK.
  8. Bij Wachtwoord, kies een wachtwoord.
  9. Tik op Opslaan.
  10. Beweeg de slider naast mobiele hotspot naar rechts om deze aan te zetten. Om je mobiele hotspot nadien weer uit te schakelen, beweeg je de slider opnieuw naar links.

Je mobiele hotspot is nu actief op je Android-toestel.

Om een ander toestel verbinding te laten maken met je mobiele hotspot, verbind je via wifi met de netwerknaam en het wachtwoord voor je mobiele hotspot in.

iOS (iPhone of iPad)

iOs
  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Persoonlijke hotspot. Zie je deze optie niet? Tik eerst op Mobiel netwerk.
  3. Tik op Wifi-toegang.
  4. Bij Wachtwoord, geef een wachtwoord in van minstens 8 tekens en tik op Gereed.
  5. Als er een pop-up verschijnt, kies Schakel Wifi en Bluetooth in, anders ga je meteen naar de volgende stap.
  6. Beweeg de slider naast persoonlijke hotspot naar rechts om deze aan te zetten. Om je mobiele hotspot nadien weer uit te schakelen, beweeg je de slider opnieuw naar links.

Je mobiele hotspot is nu actief op je iPhone of iPad.

Om een ander toestel verbinding te laten maken met je mobiele hotspot, verbind je via wifi met je iPhone of iPad en geef je het wachtwoord voor je mobiele hotspot in.

Nog hulp nodig?
Je vindt meer uitleg over een persoonlijke hotspot configureren op een iPhone of iPad op apple.com.

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!