Je mobiele facturen en verbruik raadplegen

Leer hoe je Invoice Insights in MyProximus kunt gebruiken om snel en eenvoudig je mobiele facturen te beheren. Liever een video? Bekijk de Invoice Insights webinar.

Toegang tot Invoice Insights

Invoice Insights is beschikbaar op MyProximus:

Log in op MyProximus om je producten te bekijken.

Bekijk je producten

Je vindt Invoice Insights nu:

• door te klikken op het menu Uitgaven en Invoice Insights te selecteren.
  • door te klikken op Ga naar Invoice Insights op de homepage.

Abonnementen

Je hebt altijd gratis toegang tot Invoice Insights Essential, waarin je alle basisfuncties vindt om je facturen te beheren.

Voor meer geavanceerde functies zoals kostenplaatsbeheer, reporting, raw data export enz., kun je voor onze Plus of Advanced oplossingen kiezen.

Om je huidig abonnement of onze andere oplossingen te bekijken, open Invoice Insights in MyProximus:

1. Klik op Beheer.
  2. Klik op Abonnementen.

Je krijgt nu je huidig abonnement en een overzicht en beschrijving van alle andere oplossingen te zien:

Met Essential krijg je snel en eenvoudig inzicht in je onlinefacturen. Maandelijks krijg je een overzicht van de ontvangen facturen. Je kunt door deze facturen bladeren en flexibel inzoomen op de gegevens van één factuur. Invoice Insights Essential is het minimum abonnement waartoe je toegang hebt.

Met Plus kun je gemakkelijk anomalieën opsporen en rapporteren via snelle dashboards en het beheer van referenties en kostenplaatsen.  Met Raw Data kun je al je factuurgegevens downloaden in CSV, met inbegrip van je referenties en kostenplaatsen.

Met Advanced analyseer je je uitgaven, optimaliseer je kosten en krijg je budgetprognoses via personaliseerbare rapporten over verschillende maanden. Je rapporten kunnen worden aangevuld met referenties en kostenplaatsen, die je gemakkelijk gegroepeerd kunt beheren. Met Raw Data al je factuurgegevens downloaden in CSV, met inbegrip van je referenties en kostenplaatsen.

Factuuroverzicht

Overzicht van je facturen:

1. Selecteer je taal in de rechterbovenhoek. Bepaalde informatie wordt niet weergegeven in de geselecteerde taal, omdat deze afhankelijk is van de taal die je voor je facturen hebt gekozen.
  2. Klik op een maand in de grafiek om alle facturen voor deze maand weer te geven, bv. ‘O’ om alle facturen van Oktober weer te geven.
  3. Onderaan de pagina ziet je een overzicht van alle facturen voor de gekozen maand.
  4. Klik op het Pijl '>' icoon icoon naast je factuur om de details van deze factuur te bekijken.
  5. Zoek naar een specifieke factuur in het zoekveld door een klantenrekening of factuurnummer in te geven.

Factuurdetails

Als je op de pijl naast een specifieke factuur in het factuuroverzicht geklikt hebt, dan krijg je de details van deze factuur te zien. Klik op elke tegel om meer details te zien.

1. Bekijk hoe de totale kosten van je factuur verdeeld zijn:
    • Abonnementen en bundels: toon je maandelijks weerkerende kosten.
    • Verbruikskosten: toon je verbruikskosten voor bel-, sms- en dataverkeer.
    • Andere kosten en tegoeden: toont éénmalige kosten en tegoeden zoals indienststellingen of commerciële tegoeden.
    • Kortingen: toont alle kortingen.
  2. Download je factuur als:
    • PDF factuur: als een PDF bestand dat je kunt openen met Adobe Acrobat Reader.
    • Raw data export: als een CSV bestand dat je kunt openen met Microsoft Excel (alleen beschikbaar voor Plus en Avanced abonnementen met de optie raw data export).
  3. Bekijk de nettokosten:
    • Overzicht mobiele nummers: toont de nettokosten per mobiel nummer. Om eenvoudig te kunnen zien welke mobiele nummers het meest verbruiken, klik je op het pijltje naast Bedrag om de bedragen te sorteren van hoog naar laag.
    • Overzicht andere assets: toont de nettokosten die niet toegewezen zijn aan een specifiek mobiel nummer.
  4. Bekijk standaard rapporten met totalen of top 10's. Klik op het  Vraagteken '?' icoon icoon voor meer details van elk rapport.
  5. Tegelbeheer: In de Plus en Advanced versie kun je zelf de tegels op de factuurdetails pagina aanpassen en tegels tonen voor internationaal verbruik, premium diensten & mobiele betalingen, standaard rapporten, enz.

Beheer

Hier kun  je je klantenrekeningen, kostenplaatsen, assets, referenties en abonnementen beheren.

1. Klantenrekeningbeheer: toont een lijst van je klantenrekeningen en de datum van de laatst ontvangen factuur voor elke klantenrekening. Klik op het Meer '...' icoon icoon in de rechterbovenhoek om te exporteren naar Microsoft Excel.
  2. Kostenplaatsbeheer: hier kun je kostenplaatsen toevoegen, aanpassen of verwijderen (alleen beschikbaar voor Plus en Advanced abonnementen). In de lijst van kostenplaatsen, klik op het aantal assets naast een kostenplaats om meer details te zien. Je krijgt nu een lijst van assets te zien die aan deze kostenplaats zijn toegewezen. Klik op de Meer '...' icoon en Pijl '>" icoon iconen om assets aan te passen. Wanneer de wijzigingen gebeurd zijn, dan moet je de assets linken onder Assetbeheer.
  3. Referentiebeheer: hier kun je referenties aanmaken voor je werknemers (naam, e-mailadres, personeelnummer, gebruikersnaam, enz.) door op het Meer '...' icon icoon te klikken (alleen beschikbaar voor Plus en Advanced abonnementen). Wanneer de wijzigingen gebeurd zijn, dan moet je de assets linken onder Assetbeheer.
  4. Assetbeheer: hier kun je referenties en kostenplaatsen linken aan assets (alleen beschikbaar voor Plus en Advanced abonnementen). Klik op de Meer '...' icoon en Pijl '>' icoon iconen om assets aan te passen.
  5. Referentie upload: hier kun je een CSV bestand downloaden waarin je je referenties en kostenplaatsen voor assets kunt aanpassen (alleen beschikbaar voor Advanced abonnementen). Eens je het bestand hebt aangepast, kun je het opnieuw uploaden om meerdere assets gelijktijdig aan te passen.
  6. Abonnementen: zie hiervoor het hoofdstuk Abonnementen hierboven.
  7. Help: biedt ondersteuning voor basisfuncties en uitleg voor alle symbolen die in Invoice Insights gebruikt worden. Als bepaalde tegels niet duidelijk zijn, dan kun je altijd op het Vraagteken '?' icoon icoon klikken voor meer uitleg in de verschillende schermen.

Reporting

Hier kun je geavanceerde rapporten over meerdere maanden weergeven (alleen beschikbaar voor Advanced abonnementen).

1. Enkele tegels met rapporten worden standaard toegevoegd aan je reporting scherm. Klik op het Vraagteken '?' icoon icoon om een beschrijving van elk rapport te zien.
  2. Tegelbeheer: hier kun je kiezen welke tegels er weergegeven worden in je reporting scherm.

Wat is niet inbegrepen in Invoice Insights?

• Een overzicht van de historiek van je betalingen en je openstaand saldo vind je in Facturen mobiele diensten.
  • Toestelbeheer is een aparte functie die geen deel uitmaakt van het factureringsdomein. Toestelbeheer vind je in de Mobile asset management applicatie.
  • Je kunt simkaarten activeren of deactiveren, je tariefplan en opties wijzigen of je simkaartinformatie online tonen in de Configuraties en opties applicatie.
  • De Mobiele Uitgaven en Mobile dataverbruik applicaties geven je verbruik in real-time weer.

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!