Uitzonderlijke maatregelen

Er is een immense beweging aan solidariteit gekomen met het uitbreken van COVID-19. Verschillende leveranciers zorgen voor tijdelijke licenties die je vaak (bijna) kosteloos kunt inzetten voor het thuiswerkend personeel. Contacteer zeker je Proximus specialist voor hulp en de meest recente informatie! Belangrijke aspecten zoals internetbandbreedte, netwerkprestaties en een verhoogde werklast op de onderliggende systemen kunnen namelijk belangrijk zijn in het kiezen voor een bepaalde oplossing.

Hier vind je een beknopt overzicht van de meest recente situatie bij de leveranciers van Proximus:

Alcatel-Lucent Enterprise

Alcatel Lucent Rainbow

Rainbow: Business continuïteit in uitzonderlijke tijden

Bedrijven moeten zorgen voor bedrijfscontinuïteit tijdens onvoorspelbare crises. Met Rainbow, het Cloud gebaseerde communicatie- en samenwerkingsplatform, werken je medewerkers op afstand, veilig en efficiënt: op pc, smartphone of tablet, met het delen van schermen en documenten, in audio- of video- conferencing.

Om efficiënt werken op afstand voor je medewerkers te verzekeren, biedt Proximus je in samenwerking met Alcatel-Lucent Enterprise de Rainbow Enterprise licenties aan, GRATIS voor 1 maand.

Probeer nu Rainbow 1 maand gratis op proef!Nieuw venster

Check Point

Check Point

3 Licenties gratis aangeboden, voor een looptijd van 60 dagen

• Remote Access VPN – Je werknemer verbindt zich makkelijk én veilig met zijn professioneel e-mailadres, kalender en contacten, alsook met andere vertrouwelijke gegevens en bedrijfsapplicaties, zonder risico, via Layer-3 en SSL VPN protocollen.
  • Mobile Security – Beveiligt zowel persoonlijke als professionele mobiele toestellen van virussen en andere types van malware.
  • Endpoint Security – Beveiligt laptops en Pc’s tegen de sterkste virussen, spyware, ransomware en hackers.

Meer info op de Check Point websiteNieuw venster

Opgelet : Stuur geen vragen via het contactformulier rechts op het scherm! Deze aanvraag wordt namelijk verstuurd naar het Checkpoint hoofdkantoor in Israël. Je aanvraag zal niet snel opgepikt worden. De beste manier is om je vragen direct te bespreken met je Proximus cybersecurity specialist.

Cisco

Cisco

Bestaande klanten mogen “pieken” in hun gebruik, zonder extra kost. En dit voor de volgende producten:

• Cisco Umbrella beveiligt zijn gebruikers tegen malafide internetbestemmingen.
  • Cisco Duo security zorgt ervoor dat organisaties de identiteit van de gebruiker kunnen nagaan, en een bepaald toestel al dan niet vertrouwen alvorens deze toegang te geven tot applicaties.
  • Cisco AnyConnect Secure Mobility Client maakt het mogelijk voor werknemers om te werken van eender welke locatie op hun professionele laptops of professionele gsm- toestellen. Deze licentie geeft tevens zichtbaarheid en controle voor security teams om problemen te kunnen identificeren op het netwerk.

Nieuwe klanten kunnen intekenen op gratis licenties van bovenstaande producten

Nieuwe klanten (of bij een noodzakelijke uitbreiding van je capaciteit, voor bestaande klanten) kunnen nu ook genieten van zeer significante kortingen bij aankoop van een virtuele ASAv30. Het betreft enkel dit model “ASAv30” en is tevens niet geldig op de hardware variant. De user-licenties die je gelijktijdig aankoopt op dit product krijgen daarenboven dezelfde stevige korting, waardoor het extra interessant wordt om nu alles te bestellen. Hiervoor raden we je zeker aan om contact op te nemen met je Proximus cybersecurity specialist.

Je kunt momenteel ook gratis gebruik maken van de collaboration tool, Cisco Webex.

Meer info op de Cisco websiteNieuw venster.

Cisco Webex

Cisco Webex

Cisco Webex: probleemloze videoconferencing & slimme samenwerking die gewoon werkt

Webex Meeting stelt je in staat om vergaderingen te organiseren met video-, audio- en schermdeling in hoge definitie. Het houdt je teams verbonden door middel van berichten, het delen van bestanden, whiteboard en bellen.

Wat is er nieuw?

• Webex ingenieurs hebben zich gericht op een compleet herontwerp van alles wat Webex makkelijker te gebruiken en te beheren maakt.
  • Webex beveiliging is geïntegreerd als een belangrijk fundamenteel element en is standaard veilig.
  • Het open platform en de besturingssystemen van Cisco zijn ontworpen om te integreren met de tools die je kent en liefhebt.
  • Alles in één: Of het nu gaat om het laten werken van externe medewerkers of het herontwerpen van een hele campus, de kracht van het Webex-platform is alles wat je nodig hebt om te evolueren en je hele samenwerkingssuite te controleren.

Je krijgt nu een gratis 30-dagen proefversie van Cisco Webex. Waarom zou je wachten?
Gratis testversieNieuw venster

Coreview

Coreview

CoreView helpt bij het werken op afstand door een gratis aanbod van Microsoft-teams adoptie- en trainingsaanbod

CoreView, het enige intelligente SaaS Management Platform, kondigde aan dat het gratis gebruik van zijn CoreLearning en CoreAdoption producten voor Microsoft Teams aanbiedt om bedrijven en overheidsinstellingen te helpen bij het opleiden van werknemers op afstand en over hoe ze effectief in contact kunnen komen en gebruik kunnen maken van de teams. IT-admins die geïnteresseerd zijn in dit aanbod kunnen zich aanmelden via CoreView's gratis tool, CoreDiscovery, waarin de leer- en adoptieoplossingen zijn ondergebracht. CoreDiscovery biedt een totaalbeeld van O365-beheer, beveiliging en applicatieadoptie door middel van een gedetailleerde analyse van de huurders.

Gratis testversieNieuw venster

Meer informatie op de Coreview websiteNieuw venster.

F5

F5

Gratis “CORONA” licenties, gedurende 45 dagen

Deze corona licenties zijn tijdelijke “base”-licenties, die op je F5 toestellen worden geactiveerd. De F5 VPN licentie zorgt er voor dat je op een efficiënte én veilige manier de business draaiende kan houden.

Meer info op de F5 websiteNieuw venster.

Microsoft

Microsoft

Remote security assesments om inzicht te krijgen in identity, data en cloud threaths op Office365 en Azure

Gezien de uitzonderlijke situatie waarin we ons bevinden zijn er veel actoren die de situatie proberen uit te buiten. Een typisch voorbeeld hiervan zijn het stijgend aantal phishing attacks, die gebruik maken van de nood aan informatie rond COVID-19, en hierdoor hopen dat argeloze gebruikers doorklikken op malafide links of corrupte bijlagen openen. Een remote workshop zal duidelijkheid brengen in de actuele risico’s en de status van de configuratie. Indien je beschikt over meer dan 1000 mailboxen in Office 365, zijn er momenteel extra kortingen mogelijk.

Gratis “Office 365 E1 of G1” Trial licentie, gedurende 6 maanden.

Vanaf 300+ werknemers dienen klanten te betalen voor hun Office 365 licenties. Maar momenteel wordt de Office 365 E1 of G1 licentie gratis aangeboden, voor een looptijd van 6 maanden.

In deze licentie zit ook de collaboration tool van Microsoft: MS Teams.

Meer info op de Microsoft website:

Palo Alto

Palo Alto

GlobalProtect : gratis gedurende 90 dagen voor bestaande NGFW klanten

GlobalProtect zorgt voor een verhoogde zichtbaarheid van al het internetverkeer, de gebruikers, toestellen en applicaties. Dit zorgt ervoor dat je de verbindingen van toestellen op afstand door je thuiswerkers goed kunt beheren. Je kunt een uniforme security policy invoeren voor alle gebruikers die toegang op afstand gebruiken, ook voor de blindspots.

Bestaande Prisma Access klanten: “pieken” buiten bestaande licenties zijn tijdelijk toegestaan(*).

Prisma access is speciaal voor bedrijven die zowel cloudtoepassingen hebben als de noodzaak om flexibel om te springen met de werklocatie van hun werknemers. Deze oplossing voorziet in een veilige toegang voor alle thuiswerkers naar je bedrijfsapplicaties. Een firewall in the cloud als het ware..

[*Piek = 200%-300% boven het aantal Prisma licenties gebruikers. Verwacht je hogere pieken? Neem dan proactief contact op met je Proximus security consultant].

Gratis PS accelerator package vanaf 1000 gebruikers, voor nieuwe Prisma Access klanten.

Deze Cloud Accelerator Service for Prisma™ Access is een ‘quickstart’ service. Palo Alto experten helpen je met de implementatie van Prisma Access in je specifieke netwerkomgeving, om zo op een veilige manier zowel netwerken buiten de werkperimeter, alsook mobiele gebruikers in de cloud toe te laten.

Meer info op de Palo Alto websiteNieuw venster.

Pulse Secure

Pulse Secure

‘In Case of Emergency (ICE)”- licentie

Nota: Enkel voor klanten met Pulse Secure toestellen “PSA” of “MAG”, met geldige licentie en support.

Deze licentie zorgt voor een tijdelijke activatie tot het maximale aantal thuiswerkers dat de huidige installatie kan ondersteunen, en dit gedurende 8 weken. [en overschrijft tijdelijk je huidige licenties]. Deze oplossing is echter niet gratis. Voor meer informatie, contacteer je Proximus cybersecurity specialist.

Per Pulse Secure toestel gaat het over:

• PSA3000: 200 gelijktijdige sessies
  • PSA5000: 2.500 gelijktijdige sessies
  • PSA7000: 25.000 gelijktijdige sessies.

Meer info op de Pulse Secure websiteNieuw venster.

Trend Micro

Trend Micro

Gratis “Trend Micro - Maximum security” licentie, gedurende 6 maanden

Trend Micro “Maximum security” voorkomt het verder verspreiden van virussen wanneer men van thuis wenst te werken met een persoonlijke PC. Een persoonlijk toestel beschikt namelijk vaak niet over de laatste (of heeft helemaal geen) antivirusprogramma. Werkgevers krijgen zo de nodige flexibiliteit om snel te schakelen indien geen extra professionele toestellen voorhanden zijn om deze voor thuiswerk in te zetten.

Meer info op de Trend Micro websiteNieuw venster.

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!