Using a database

Hoe kunt u een database aanmaken voor uw webhosting en hoe linkt u naar uw database vanuit uw script? Volg de stappen om uw database te gebruiken.

Een database aanmaken

1. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord op https://cp.belgacomhosting.be/.
  2. Klik op Databases.
    Databases
  3. Klik op Nieuwe database toevoegen.
    Nieuwe database toevoegen
  4. Vul de velden in zoals beschreven en klik op Volgende:
    Vul de velden in om uw database aan te maken.
    • Naam database: kies een naam voor uw database.
    • Limiet gegevensgrootte: kies een limiet voor uw database die tussen de 1 en 100 MB ligt.
    • Naam databasegebruiker: kies een naam voor de gebruiker die uw database beheert.
    • Wachtwoord en Wachtwoord bevestigen: kies een wachtwoord van minimaal 7 tekens, inclusief verschillende letters en cijfers. Om een willekeurig wachtwoord te kiezen, klik op Genereren.
    • Verificatietype: Kies SQL Server of Windows naargelang het type verificatie dat u wilt gebruiken.
  5. Klik op Voltooien.
    Overzicht van de nieuwe database

Uw database is nu aangemaakt.

Linken naar uw database

Met de gegevens waarmee u zonet uw database hebt aangemaakt, kunt u linken naar uw database vanuit een script:

vanuit een PHP script

Om vanuit een PHP script naar uw database te linken, gebruikt u de volgende code:

mysql_connect(“localhost”,”admin”,”password”);

Hiervoor vervangt u:

• localhost: door de naam van uw database.
  • admin: door de beheerderslogin van uw database.
  • password: door het beheerderspaswoord van uw database.
vanuit een PERL script

Om vanuit een PERL script naar uw database te linken, gebruikt u de volgende code:

DBI->connect("DBI:mysql:database:localhost",”admin”,”password”);

Hiervoor vervangt u:

• localhost: door de naam van uw database.
  • admin: door de beheerderslogin van uw database.
  • password: door het beheerderspaswoord van uw database.