Volleybond activeert stappenplan, samenwerking met De Dobbeleer versneld beëindigd

Sport | Volley Vlaanderen rolt een "cruciaal stappenplan" uit om de federatie financieel en structureel weer op de rails te krijgen, nadat een audit diverse pijnpunten blootlegde. Dat heeft de taalvleugel gemeld. De samenwerking met directeur basiswerking Geert De Dobbeleer wordt volledig en versneld beëindigd.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het bestuursorgaan van de federatie stelde naar aanleiding van de audit een actieplan op, waarvan in juni ook het management en het personeel op de hoogte werd gebracht. Dat plan omvat een strakke focus op de uitgaven en inkomsten uit alle activiteiten en heeft als doel een doorstart te kunnen maken als gezonde vereniging. Verschillende acties werden intussen al geconcretiseerd en zo snel mogelijk doorgevoerd.

De federatie laat ook weten dat de bevoegdheid, werking en een meer diverse samenstelling van het bestuursorgaan, algemene vergadering, commissies en raden wordt bekeken.

"Wegens de moeilijke financiële context besliste de federatie ook om de samenwerking met Geert De Dobbeleer, zowel via de vennootschap As@p Management als via detachering, volledig stop te zetten", klinkt het verder. Eerder besliste het bestuursorgaan al om het contract met de vennootschap As@p Management op te zeggen, maar dinsdag hakte het bestuur de knoop door om alle samenwerking vervroegd stop te zetten wegens de vertrouwensbreuk die de voorbije periode ontstond. Het bestuursorgaan zal zo snel mogelijk een vervanger aanstellen.

Begin september raakte bekend dat de medewerkers en de raad van bestuur van de volleyfederatie niet meer op dezelfde lijn zaten. De medewerkers legden zelfs het werk neer om de volgens hun "ongegronde" stopzetting van de samenwerking met As@p Management aan te klagen. De sportfederatie wil het vertrouwen herstellen en indien nodig een bemiddelaar aanstellen om de verdere gesprekken met het personeel in constructieve banen te leiden. Er zal structureel overleg plaatsvinden om de vorderingen en de relatie te bespreken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top