Real-coach Ancelotti ziet Bekerhouder City opnieuw als topfavoriet

UEFA Champions League | Real Madrid, dat het dit seizoen zonder zijn geblesseerde doelman Thibaut Courtois zal moeten doen, start woensdagavond zijn nieuwe Champions League-campagne met een thuiswedstrijd tegen Union Berlin, op de openingsspeeldag in groep C.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Koninklijke heeft intussen veertien eindzeges in de Champions League en diens voorganger Europacup I op het palmares staan, waarvan liefst vijf in het afgelopen decennium. De laatste Beker met de grote oren dateert van 2022, toen in de finale in Parijs dankzij een magistrale Courtois Liverpool met het kleinste verschil geklopt werd. Vorig seizoen ging Real er in de halve finales uit tegen Manchester City, na een zoveelste masterclass van Kevin De Bruyne.

"Wat mij betreft is City opnieuw de topfavoriet voor de eindzege", bekende Real-coach Carlo Ancelotti dinsdag. "In hun team is er in vergelijking met vorig seizoen niet veel veranderd. Je zou dus kunnen zeggen dat zij wel de favoriet zijn. Maar het blijft de Champions League en zoals altijd kunnen er verrassingen zijn. Real is alvast een team dat er altijd voor zal gaan."

Naast de Spaanse vicekampioen en de nummer vier van de Bundesliga van vorig seizoen, zijn de Italiaanse kampioen Napoli en het Portugese Braga de overige twee teams in de groep.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top