Antwerpse beloften starten Youth League met nipte nederlaag tegen FC Barcelona

Voetbal | De Antwerpse beloften hebben dinsdagnamiddag hun campagne in de UEFA Youth League geopend met een 2-1 (rust: 2-0) nederlaag op bezoek bij FC Barcelona.

Door Belga

Deel dit nieuws

In het Estadi Johan Cruyff keken de jongens van coach Thomas Wils op de openingsspeeldag in groep H al na een halfuur tegen een 2-0 achterstand aan, na doelpunten van rechtsback Alexis Olmedo (22.) en Dani Rodriguez (29.). Verder dan de aansluitingstreffer van Jeff Godelaine, iets meer dan een kwartier voor affluiten, geraakte The Great Old niet meer.

Shakhtar Donetsk en FC Porto zijn de overige tegenstanders in de groep. Porto won op de eerste speeldag met 1-4 van Shakhtar. Op de tweede speeldag zakt Shakhtar Donetsk op 4 oktober naar Antwerpen af, Porto speelt dan gastheer voor Barcelona.

De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de achtste finales. De nummer twee werkt barrages af. Vanaf de barrages worden het nationale kampioenenspoor en het Champions League-spoor samengevoegd. In dat nationale kampioenenspoor zit AA Gent. Zij spelen in oktober in de eerste ronde tegen het Zwitserse FC Basel. Bij plaatsing voor de tweede ronde is de winnaar van het duel tussen het Kroatische Dinamo Zagreb en het Turkse Basaksehir de tegenstander.

In de Champions League staat landskampioen Royal Antwerp FC dinsdagavond voor zijn vuurdoop tegenover de Spaanse kampioen FC Barcelona, dat de Champions League en diens voorganger Europacup I reeds vijf keer won.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top