Zoon van drugsbaron El Chapo pleit onschuldig voor Amerikaanse rechtbank

Nieuws | Een van de zonen van de beruchte Mexicaanse drugsbaron Joaquin "El Chapo" Guzman, Ovidio Guzman Lopez, heeft maandag voor een Amerikaanse rechtbank onschuldig gepleit aan beschuldigingen van drugssmokkel, witwaspraktijken en wapenbezit.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 33-jarige zoon van El Chapo werd vrijdag door Mexico uitgeleverd aan de VS. Voor een federale rechtbank in Chicago zei hij onschuldig te zijn.

De man wordt vervolgd omdat hij zich volgens de Amerikaanse autoriteiten tussen mei 2008 en oktober 2021 inliet met criminele drugshandel. Hij zou hebben geholpen bij de invoer van cocaïne, heroïne, methamfetamines en marihuana in de VS.

Na de arrestatie in 2016 en de uitlevering aan de VS in 2017 van El Chapo, ooit een van de machtigste drugsbazen in de wereld, namen zijn vier zonen de controle over het beruchte Sinaloa-kartel over.

Bij de arrestatie van Ovidio Guzman in januari in Mexico kwamen minstens 29 mensen om het leven. De operatie leidde tot een intens vuurgevecht tussen de politie en gewapende mannen in Culiacan, een stad in het noordwesten van Mexico.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top