Storm Daniel - Protesten in Derna tegen autoriteiten na overstromingen

Nieuws | Honderden mensen hebben maandag in het door de overstromingen zwaar getroffen Derna geprotesteerd tegen de lokale autoriteiten vanwege hun aanpak na de ramp. Ze vragen ook de hereniging van het door de burgeroorlog verdeelde land.

Door Belga

Deel dit nieuws

Volgens televisiezender al-Masar eisen de demonstranten dat zij die verantwoordelijkheid zijn voor de ramp ter verantwoording worden geroepen en vragen ze aan het openbaar ministerie om snel de resultaten van het onderzoek naar de ramp vrij te geven.

Op beelden die worden verspreid via sociale media is ook te zien hoe mensen "Weg met het parlement" riepen. Op een andere video was "Geen oosten, geen westen, Libische eenheid" te horen.

Een getuige meldde dat de manifestanten nadien naar de woning van de geschorste burgemeester van Derna trokken en probeerden die in brand te steken. Er is een onderzoek gestart naar de burgemeester, lieten de autoriteiten tijdens het weekend weten.

Bijna tien dagen geleden braken twee dammen boven de haven van Derna toen de zware tropische storm Daniel over Libië raasde. Meer dan 10.000 mensen zouden omgekomen zijn door de overstromingen die daarop volgden. Het openbaar ministerie heeft een onderzoek gevorderd naar de oorzaken van de dambreuken. Functionarissen worden ervan beschuldigd de dammen niet goed te hebben onderhouden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top