Serneels ziet Nations League als positieve stap voor het vrouwenvoetbal

Red Flames | De Red Flames beginnen hun campagne in de eerste editie van de Nations League in het vrouwenvoetbal vrijdag tegen Nederland in Leuven (20u30). Voor bondscoach Ives Serneels betekent de oprichting van deze nieuwe competitie, die bij de mannen niet onbesproken is, een positieve stap voor het vrouwenvoetbal.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben blij dat de UEFA een beslissing heeft genomen in het algemeen belang van het vrouwenvoetbal", legde hij maandag uit in het nationale voetbalcentrum in Tubeke. "Het is goed om landen van een vergelijkbaar niveau tegen elkaar te laten spelen. Natuurlijk zijn er altijd teams die zwakker zijn, maar we kunnen hoge scores vermijden. Dat is geen goede publiciteit voor het vrouwenvoetbal." De T1 verwees hiermee ongetwijfeld naar de wedstrijd tegen Armenië (19-0) in november 2021.

De Flames hebben zelf ook nog veel te leren, nu ze zich voorbereiden op onder meer wedstrijden tegen vicewereldkampioen Engeland en Nederland. "We hebben de afgelopen maanden gezien dat er een gat zit tussen deze landen en de Red Flames. Het grootste doel voor ons als groep is om dat gat te dichten. Hun niveau halen zou uitzonderlijk zijn, maar we moeten realistisch blijven."

Aan ambitie echter geen gebrek en Serneels hoopt vrijdag "een resultaat te halen" tegen Oranje. "Eerst moeten we denken aan deze wedstrijd, dan aan Schotland op dinsdag. De rest zien we later wel. We zijn terechtgekomen in wat ze de 'groep des doods' noemen. Ik hoop dat we iets kunnen laten zien."

De Nations League is een springplank voor de kwalificaties voor het EK van 2025. "Deze wedstrijden zijn uitstekend voor het team, voor de jongeren die erbij komen, om te proeven van dit niveau, om te observeren wat er beter kan. Het is een moment voor de speelsters om hun zwakke punten aan te pakken, voor de EK-kwalificatiewedstrijden in april."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top