Drie leden van veiligheidsdiensten gedood door drone in Iraaks Koerdistan

Nieuws | Drie leden van de antiterreurdiensten in Iraaks Koerdistan zijn maandag gedood in een droneaanval gericht op een vliegveld in de omgeving van de stad Suleimaniya. Dat kondigen de veiligheidsdiensten maandag aan, zonder te zeggen wie verantwoordelijk is.

Door Belga

Deel dit nieuws

De droneaanval was gericht op het vliegveld Arbat, nabij de stad in de autonome Koerdische regio in het noorden van Irak. Op het vliegveld stijgen vliegtuigjes op die pesticiden verspreiden.

"Het bombardement heeft helaas drie van onze Peshmerga-kameraden van de antiterreurdiensten gedood", aldus de veiligheidsdienst in een persbericht. Daarin is ook sprake van drie gewonden. Een "diepgravend onderzoek" is opgestart naar "de terreurmisdaad gepleegd door buitenlandse dienaars en lokale spionnen", klinkt het nog.

Het gaat om een zeldzame aanval tegen de veiligheidsdiensten in de regio, hoewel in dat gebied buurlanden Turkije en Iran met de vinger worden gewezen voor droneaanvallen op hun respectievelijke tegenstanders die al decennia in dat gebied zijn gevestigd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top