Foutje Nederlands ministerie, kern begrotingsplannen van Justitie op straat

Nieuws | Door een foutje op het Nederlandse ministerie van Justitie en Veiligheid is de kern van de begrotingsplannen van het departement maandagmiddag op straat komen te liggen. De bedoeling was om de plannen op Prinsjesdag, namelijk op 19 september/morgen, bekend te maken, maar het persbericht werd per ongeluk iets eerder de wereld ingestuurd. Hoewel het bericht offline is gehaald, heeft BNR Nieuwsradio het hele persbericht bewaard en op de eigen site gezet.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het ministerie onder leiding van aftredend minister Dilan Ye?ilgöz-Zegerius zal volgend jaar meer geld investeren in de bestrijding van de zware en ondermijnende criminaliteit en de bescherming van de rechtsstaat. Daarvoor zou jaarlijks structureel 112 miljoen euro extra worden uitgetrokken.

De afgelopen jaren zijn er bij onze noorderburen al honderden miljoenen extra gegaan naar de aanpak van georganiseerde criminaliteit. Aanleiding is de moord op onder anderen misdaadjournalist Peter R. de Vries, die betrokken was bij de rechtszaak tegen de drugsbende van Ridouan Taghi.

Ook naar jeugdbescherming gaat opnieuw meer geld om de grote problemen aan te pakken. Hiervoor wordt nu 43 miljoen euro uitgetrokken en daarna gaat het jaarlijks structureel om 50 miljoen euro. Het extra geld moet ertoe leiden dat er nieuwe jeugdbeschermers worden aangetrokken die meer tijd kunnen steken in de hulp aan kwetsbare gezinnen en kinderen. Er is een flink tekort aan medewerkers, onder meer door het grote verloop en door het hoge ziekteverzuim vanwege de hoog oplopende werkdruk.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top