Van Bommel klaar voor CL-vuurdoop in Barcelona: "Onze moeilijkste tegenstander ooit"

UEFA Champions League | Landskampioen Antwerp staat dinsdagavond in het Estadi Olimpic Lluis Company tegenover het grote FC Barcelona in zijn eerste wedstrijd ooit in de groepsfase van de Champions League.

Door Belga

Deel dit nieuws

Ter vergelijking: Barça won de Champions League en diens voorganger Europacup I al vijf keer. "Dit wordt dan ook onze moeilijkste tegenstander ooit", vertelde Antwerp-coach Mark van Bommel, die in 2006 als speler met de Catalanen de Champions League won, maandag tijdens het persmoment.

Intussen is het wel al van in 2015 geleden dat het financieel geplaagde FC Barcelona de Beker met de grote oren nog eens kon winnen. "Dit Barcelona kan ook de Champions League winnen. Ze zijn weer op de goede weg. Vorig seizoen hielden ze in La Liga Real Madrid achter zich en pakten ze de titel. Maar geïntimideerd zijn we niet. Bang hoeven wij niet te zijn. We moeten zoals altijd ons eigen spel spelen", aldus Van Bommel, die in Catalonië niet kan rekenen op Jacob Ondrejka. De Zweedse rechtsbuiten heeft op training een kwetsuur opgelopen en is niet mee afgereisd naar Spanje.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top