Rusland vuurt kruisraketten af bij Alaska voor militaire oefeningen

Nieuws | De Russische zeemacht heeft tijdens militaire oefeningen in de Beringzee, bij Alaska, verschillende kruisraketten afgevuurd. Dat zegt het Russische ministerie van Defensie maandag. Het ministerie benadrukt dat de oefeningen, die gericht zouden zijn op het beschermen van de noordelijke zeeroutes, louter "defensief van aard" zijn.

Door Belga

Deel dit nieuws

Rusland vuurde de raketten af in een eerste fase van de oefeningen, waarbij een zeeslag in het noordoostelijke deel van de Beringzee werd gesimuleerd. Bij de oefening waren de Varjag-geleidewapenkruiser, de nucleaire onderzeeër Tomsk en het Bastion-raketsysteem betrokken, zegt het ministerie van Defensie. Er werden ook Vulkan-, Granit- en Oniks-raketten afgevuurd op doelwitten die vijandige schepen moesten voorstellen. "Alle raketten troffen hun doelwit op enkele honderden kilometers afstand", aldus het ministerie.

Aan de militaire oefeningen zouden in totaal ongeveer tienduizend militairen deelnemen. Ook worden ruim vijftig militaire voertuigen ingezet, waaronder schepen, onderzeeërs, vliegtuigen en helikopters. "Elk deel van de oefening is defensief van aard", klinkt het.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top