Parijs discrimineert Russische journalisten, beweert Moskou, ambassadeur ontboden

Nieuws | Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maandag de Franse ambassadeur op het matje geroepen. Moskou beschuldigt Parijs van pestgedrag tegenover Russische journalisten op de G20-top in India.

Door Belga

Deel dit nieuws

Ambassadeur Pierre Levy werd ontboden vanwege "discriminerende acties met een duidelijk russofoob karakter van vertegenwoordigers van de Franse autoriteiten tegenover correspondenten van RIA Novosti en de hoofdredactrice van Russia News tijdens de G20-top in New Delhi", zo schrijft het Russische ministerie in een persbericht.

De Russische journalisten zouden geen toegang hebben gekregen tot een persconferentie van de Franse president Emmanuel Macron. Hiermee werd het "fundamententele principe van de persvrijheid" geschonden en Parijs weigert excuses aan te bieden, hekelt Moskou.

Op de dag van het incident, 10 september, liet Rusland al zijn ongenoegen blijken over het verloop van de persconferentie. De Franse autoriteiten weigerden een officiële reactie, maar een lid van de delegatie getuigde anoniem dat door plaatsgebrek in de zaal een dertigtal journalisten de toegang werd ontzegd. Ook een correspondent van het Franse persagentschap AFP zei dat de zaal vol was en dat verschillende journalisten niet binnen konden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top