Pep Guardiola: "Eén Champions League winnen is niets speciaal"

UEFA Champions League | Manchester City start dinsdagavond zijn jacht op een tweede opeenvolgende Champions League-trofee met een thuiswedstrijd tegen Rode Ster Belgrado. Pep Guardiola is nog steeds trots op de beker met de Grote Oren die hij vorig seizoen met de Citizens won, maar tegelijkertijd plaatst hij die eindzege ook in perspectief.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Voor onze club was het ongelofelijk om de Champions League te winnen. Maar als je het in perspectief plaatst, hoeveel clubs hebben één Champions League gewonnen? Veel. En er zijn ook veel clubs die hem twee, drie, vier, vijf keer hebben gewonnen. Met één zege hebben wij niets speciaal gepresteerd. Maar we zijn wel ongelofelijk trots."

Volgens de Spaanse succescoach wacht dinsdag tegen Rode Ster "de eerste stap" in een nieuw proces. "Wij gaan ons best doen en willen de eerste drie punten pakken."

Met de finale, die in juni 2024 op Wembley wordt gespeeld, is Guardiola helemaal nog niet bezig. "Daar denken we nog niet aan. Dat moet je pas doen als je in de kwart- en halve finales bent. Er rest nog heel veel tijd."

Jérémy Doku speelt nog maar sinds kort voor de Engelse kampioen maar heeft duidelijk al indruk gemaakt op zijn coach. Vorig weekend kleurde hij zijn prestatie tegen West Ham met een eerste goal voor de Citizens. "Het is al een hele tijd geleden dat ik een winger zo op en neer heb zien draven en zijn wingback zo heb zien dribbelen. Het zal niet elke week gebeuren. Hij heeft wel de kwaliteiten om het te doen. Ik was onder de indruk."

City mist dinsdag, naast de langdurig geblesseerde Kevin De Bruyne, onder meer ook verdediger John Stones, middenvelder Mateo Kovacic en winger Jack Grealish. Volgens de coach "gaat het beter" met het trio en keren ze volgend weekend mogelijk terug tegen Nottingham.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top