Barça-trainer Xavi onderschat Antwerp niet: "Een heel goed team"

UEFA Champions League | De voorbije twee seizoenen raakte FC Barcelona niet door de poulefase van de Champions League. Dat scenario wil men in Catalonië niet herhaald zien en dus is een goeie start op het kampioenenbal, dinsdagavond thuis tegen Antwerp, erg belangrijk. Ook al onderschat men de Great Old niet bij de Spaanse kampioen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het doel is duidelijk, we willen doorstoten in deze groep. We moeten bij de laatste zestien geraken, dat is onze eerste prioriteit na twee jaar waarin het niet gelukt is", benadrukte clublegende Xavi, sinds november 2021 trainer van Barça, maandagmiddag tijdens een persbabbel in aanloop naar de wedstrijd tegen Antwerp.

De twee vorige CL-campagnes eindigde Barcelona telkens als derde in zijn poule, waardoor het moest overwinteren in de lager aangeschreven Europa League. Volgens Xavi was het team in zijn eerste jaar op de Barça-bank nog niet competitief genoeg, maar kende zijn ploeg vorig seizoen vooral pech in een zware poule met ook Bayern München en Inter Milaan. "Ons spel was vorig jaar goed maar het resulaat volgde niet. Intussen zijn we versterkt en hebben we een selectie om competitief te zijn in Europa. Maar het gaat niet om woorden maar om daden", benadrukte hij.

"Morgen spelen we tegen de kampioen van de Belgische competitie. Ze hebben een heel goed team", vervolgde Xavi. "Het is voor ons een kans om te tonen dat we in de Champions League competitief kunnen zijn tegen elke tegenstander."

Bij Antwerp zit met Mark van Bommel een ex-teamgenoot van Xavi op de trainersbank. Zijn respect voor de Nederlander is groot. "Ik hou heel goede herinneringen aan hem over", vertelde Xavi. "Hij was een heel fysieke, sterke voetballer. Hij was een goeie ploegmaat en is een goeie vriend. Hij doet het uitstekend bij Antwerp. Ik kijk ernaar uit tegen hem te spelen."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top