Bayern-coach Tuchel zit schorsingsdag uit tegen Manchester United

UEFA Champions League | Bayern München-coach Thomas Tuchel zal de clash van woensdag in de Allianz Arena tegen Manchester United vanuit de tribunes moeten volgen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De vijftigjarige Duitser zit immers een schorsingsdag uit nadat hij in april vanwege kritiek op de wedstrijdleiding uitgesloten werd in de terugwedstrijd van de kwartfinales tegen Manchester City, de latere CL-winnaar. Tegen Bayern zullen zijn assistenten Anthony Barry, Arno Michels en Zsolt Löw overnemen. Barry mocht eind vorig jaar nog mee met de Rode Duivels naar het WK in Qatar als een van de assistenten van toenmalig bondscoach Roberto Martinez.

De intussen 37-jarige Barry was vorig jaar in ons land een tiental maanden assistent van Martinez. Die functie combineerde hij met zijn bezigheden bij Chelsea. Eerder was hij ook al bij Ierland assistent-bondscoach. Met Martinez was er blijkbaar een connectie, want Barry is de Spanjaard intussen gevolgd naar Portugal, waar Roberto Martinez begin dit jaar werd aangeduid als opvolger van Fernando Santos.

In het overige duel in groep A van het kampioenenbal ontvangt het Galatasaray van Dries Mertens het Deense FC Kopenhagen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top