Gracenote ziet Manchester City als winnaar van de Champions League, Antwerp heeft kleine kans om door te stoten

UEFA Champions League | Gracenote geeft titelverdediger Manchester City 37 procent kans om zichzelf op te volgen als winnaar van de Champions League. Het team met Rode Duivels Kevin De Bruyne en Jérémy Doku heeft volgens een maandag bekendgemaakte studie van het gerenommeerde sportdatabureau de beste kaarten in handen om in juni 2024 de trofee met de grote oren in de lucht te steken.

Door Belga

Deel dit nieuws

De belangrijkste uitdagers van City worden volgens Gracenote Real Madrid (13 procent) en Bayern München (11 procent). Alle andere ploegen hebben een winstkans die zes procent of minder bedraagt.

Antwerp verdedigt dit seizoen de Belgische kleuren op het kampioenenbal. De Great Old opent dinsdagavond met een verplaatsing naar FC Barcelona en treft daarnaast ook Porto en Shakhtar Donetsk in groep H. De kans dat Antwerp de top twee van zijn poule en dus de knock-outfase haalt, wordt door Gracenote op slechts 15 procent geschat. Van de 32 deelnemers hebben alleen Young Boys (12 procent), Kopenhagen (9 procent) en Rode Ster Belgrado (7 procent) nog een geringere kans op een ticket voor de achtste finales. City heeft volgens Gracenote dan weer minder dan 1 procent kans om de knock-outfase niét te halen. De ploeg van Guardiola speelt in zijn groep tegen het RB Leipzig van Loïs Openda, Rode Ster en Young Boys.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top