ACV Puls eist harde garanties over de 300 miljoen voor kinderopvangplan

Nieuws | Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) kondigde zaterdag haar plan aan om tegemoet te komen aan de noden in de kinderopvang. "De 330 miljoen euro extra per jaar om de ratio te verlagen naar minder kinderen per kinderbegeleider, waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd van de kinderen, is een erg belangrijke stap. Dit bedrag is absoluut het minimum. Hier mag de Vlaamse regering niet meer aan raken", stelt vakbond ACV Plus in een reactie.

Door Belga

Deel dit nieuws

Naast het voorgestelde groeipad wijst ACV PULS ook naar de overige eisen van het consortium kinderopvang en de vraag naar de gelijktrekking van de lonen van medewerkers. "Gelijk loon voor gelijk werk. Of je nu in de groeps- dan wel in gezinsopvang werkt, je loon mag niet afhankelijk zijn van de plek waar je werkt", aldus Nathalie Winters, sectorverantwoordelijke kinderopvang bij ACV PULS.

Onthaalouders die een werknemersstatuut wensen, moeten dit kunnen krijgen. Zo'n statuut biedt door het vaste maandelijkse loon meer financiële zekerheid en betere sociale rechten. Zo zal de stap naar een job als onthaalouder (gezinsopvang) aantrekkelijker worden, voert de christelijke vakbond aan.

ACV Puls roept de Vlaamse regering "expliciet op om haar verantwoordelijkheid nu op te nemen". Iedere euro die je investeert in de kinderopvang en in zorg en welzijn krijg je als samenleving dubbel en dik terug, luidt het.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top