Vijf anekdotes over ‘Brooklyn Nine-Nine’ die je (misschien) niet kende

Series |

‘Brooklyn Nine-Nine’, de maffe politiebrigade, viert alweer haar tiende verjaardag. Tien jaar geleden nam Fox ons mee naar het politiebureau van New Yorks 99th Precinct om kennis te maken met de agenten, de één nog vertederender dan de ander ondanks hun vervelende trekjes. Hoewel de serie eindigde in september 2021, neemt Pickx je mee terug naar deze hilarische serie aan de hand van vijf ongewone anekdotes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een trainingskamp

Hoewel de Brooklyn 99-brigade niet serieus wordt genomen vanwege de groep zonderlingen die er deel van uitmaken, volgden de acteurs in de serie allemaal een echte politietraining bij het politiekorps van Glendale in Californië. Dit betekende dat de acteurs ondanks hun gekke avonturen min of meer geloofwaardig overkwamen in hun politie-uniformen of wanneer ze een pistool moesten hanteren en criminelen onderscheppen.

Twee versies tijdens het filmen

Voor elke scène werden de acteurs gevraagd om verschillende acteertechnieken te gebruiken. In de eerste versie moesten ze hun tekst letterlijk opvolgen, zonder veel eigen inbreng of improvisatie. Nadat die ‘brave’ versie was opgenomen, liet co-creator Michael Schur zijn acteurs de vrijheid om te improviseren. Als hun versie waarheidsgetrouwer, grappiger of spontaner leek, werd het bewaard voor de montage.

Hij had diezelfde methode al gebruikt voor de sitcom ‘Parks and Recreation’. Uit dit proces ontstonden zelfs enkele quotes die cultfavorieten zijn geworden, zoals het beroemde “Cool, cool, cool” van Jake Peralta, gespeeld door Andy Samberg. Hij herhaalde deze uitdrukking tussen de opnames door om zijn collega’s in een goed humeur te brengen. Uiteindelijk werd de uitdrukking vaak in de serie opgenomen. Of de beroemde “Nine-nine”-kreet van Terry Crews, die werd gebruikt om de troepen te motiveren tijdens het filmen. Uiteindelijk werd ook dit toegevoegd aan het script.

Fans redden de show

Fox, de producent van de show, kondigde in 2018 aan dat de show na vijf seizoenen zou worden stopgezet. Maar de fans van Jake Peralta en Amy Santiago lieten dat niet zomaar over hun kant gaan. Ze organiseerden een massale mobilisatie om te protesteren tegen het voortijdige einde van de sitcom. Beroemdheden zoals Lin-Manuel Miranda, Seth Meyers en Mark Hamill bundelden hun krachten en namen actief deel aan de rally. Als gevolg hiervan boden een aantal netwerken aan om de rechten van de serie te kopen. Uiteindelijk was het NBC dat de serie in totaal tot het achtste seizoen in stand hield.

Zwanger? Nooit gezien…

Tijdens het derde seizoen werd Melissa Fumero, die de rol van Amy Santiago speelt, zwanger. Omdat haar zwangerschap niet in het script paste, moesten de producenten hun hersenen pijnigen om haar ronde buik te verbergen. De eerste maanden lukte dat nog met het dragen van loszittende kledij, maar na verloop van tijd moest de actrice een heleboel andere technieken toepassen om haar halve lichaam te verbergen achter voorwerpen zoals grote handtassen of meubels.

Als ze niet in close-up werd gefilmd, boven de schouders, zat ze gewoon achter een bureau. Aan het einde van het seizoen hadden Dan Goor en Michael Schur het idee om een scène te creëren waarin Amy een gevangenis infiltreert terwijl ze doet alsof ze zwanger is. Vier seizoenen later was Melissa Fumero opnieuw in verwachting, maar deze keer kreeg haar zwangerschap wél een plaats in het verhaal van de serie.

Andy Samberg (Jake) en Chelsea Peretti (Gina) groeiden samen op

Net als hun personages in de serie kennen acteurs Andy Samberg en Chelsea Peretti elkaar al van jongs af aan. Ze gingen naar dezelfde basisschool en spelen personages die elkaar al hun hele leven kennen. Chelsea bekende zelfs dat ze ooit verliefd was op Andy, maar dat nooit aan hem had toegegeven. “Ik belde altijd naar zijn huis met die oude telefoons die we vroeger hadden. Ik belde en hing op, belde en hing op, zoals sommige vervelende jonge meisjes doen,” vertrouwde Chelsea Conan toe. Het was het lot dat hen opnieuw samenbracht op de set van ‘Brooklyn Nine-Nine’.

Ontdek ‘Brooklyn Nine-Nine’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top