Trekt Tedesco de kaart van Mangala in plaats van Tielemans?

Rode Duivels | België speelde geen goede wedstrijd tegen Azerbeidzjan. Bondscoach Domenico Tedesco is op enkele posities nog zoekende. Onder meer op het middenveld heeft hij de juiste formule nog niet gevonden. Moet Youri Tielemans vrezen voor zijn basisplaats?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Youri Tielemans is een steengoede voetballer, maar de afgelopen jaren blijven de Belgische fans toch een beetje op hun honger zitten. De huidige speler van Aston Villa kan de laatste stap richting spelbepalende middenvelder bij de Rode Duivels maar niet zetten. Met zijn 26 jaar is Tielemans zeker geen jonkie meer, dus de eisen mogen en moeten hoger liggen voor hem.

Tielemans is een slimme jongen en iemand die een goede uitstraling heeft. De verwachting was dat hij na het WK 2018 stilaan zou uitgroeien tot een dragende speler, maar voorlopig komt hij niet verder dan een dienende functie in het team. Tielemans legt te weinig verrassing in zijn spel, heeft te vaak slordig balverlies, is te weinig bepalend… Nochtans kennen we hem vanuit zijn periode bij Anderlecht als een speler die zijn ploeg bij de hand durft te nemen, maar voorlopig speelt hij schijnbaar zonder vertrouwen en steekt hij zich weg.

Tegen het zwakke Azerbeidzjan kreeg Tielemans een uitgelezen kans om, door de afwezigheid van Kevin De Bruyne, zich te tonen als de man waarrond alles zou moeten draaien. Dat lukte niet en iets na het uur werd hij vervangen door Orel Mangala. De speler van Nottingham Forest klopt onder Tedesco steeds harder op de deur voor een basisplaats.

Stagneert Tielemans?

Voor Tielemans is het stilaan vijf voor twaalf. Hij draait al vele jaren mee bij de nationale ploeg. Na Roberto Martinez geeft nu ook Domenico Tedesco hem kansen. Het lijkt er stilaan op dat Tielemans stagneert in zijn ontwikkeling. Van de levendige speler die met zijn prachtige traptechniek het publiek in extase kon brengen, blijft voorlopig nog maar weinig over.

Tielemans deed het bij Leicester City aanvankelijk nog goed en bezorgde hen de FA Cup. Maar nadien ging zijn niveau naar beneden. Hij werd niet meer beter. Tielemans was afgelopen zomer transfervrij en ondanks de vele geruchten was er geen enkele Europese topclub die hem ‘gratis’ oppikte. De Rode Duivel tekende bij de Engelse subtopper Aston Villa. Een veeg teken. Erger nog: daar is hij momenteel zelfs bankzitter.

De afwezigheid van De Bruyne

Zal hij tegen Estland nog starten? Of zal Domenico Tedesco hem proberen wakker te schudden? Orel Mangala, inzake puur talent de mindere van Tielemans, is alvast klaar om zijn positie over te nemen. Alleen zal ook hij de motor moeilijk op gang krijgen. De Rode Duivels missen immers het inzicht van Kevin De Bruyne. Zonder hem is er te weinig creativiteit op het middenveld.

Met spelers als Amadou Onana en Orel Mangala in de ploeg staat er wel een goed en krachtig defensief blok, maar aanvallend hebben zij niet die vista van KDB. Daarom rekende Tedesco (voorlopig tevergeefs) op de goede voeten van Tielemans. Het blijft dus zoeken naar een manier om De Bruyne te vervangen, voor het heden én de toekomst.

Volg de wedstrijd België-Estland, op dinsdag 12 september, live op VTM vanaf 20u25.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top