Swerts debuteert met zege tegen Kazachstan bij U21 : "Invallers maken het verschil"

Beloften | De Belgische beloftenploeg heeft maandagavond in Leuven zijn openingswedstrijd in de kwalificaties voor het EK 2025 met het kleinste verschil (1-0) gewonnen van Kazachstan.

Door Belga

Deel dit nieuws

De net voordien ingevallen Kazeem Olaigbe, die in het tussenseizoen door Cercle werd overgenomen van Southampton, scoorde na 77 minuten op aangeven van debutant Arthur Vermeeren het enige doelpunt van de wedstrijd. Op de bank slaakte kersvers bondscoach Gill Swerts, de opvolger van Jacky Mathijssen als coach van de Jonge Duivels, een zucht van verlichting. Voordien hadden de Belgen wel gedomineerd, zonder al te veel kansen af te dwingen tegen een tegenstander die voor een punt was afgezakt naar Den Dreef.

"Ik ben toch wel tevreden, omdat heel veel zaken die we deze week besproken hebben, ook zijn uitgekomen. Zo hebben we het tot een goed einde kunnen brengen", vertelde Swerts na afloop bij Pickx Sports.

"We wisten dat Kazachstan met een laag blok in een 5-4-1 zou aantreden en gevaarlijk zou zijn in de omschakeling. Ze proberen je in slaap te sussen om dan toe te slaan. Maar bij ons was de focus tot het laatste fluitsignaal aanwezig. De clean sheet is dan weer leuk voor de verdediging en de doelman. De kansen die je krijgt moet je afmaken. Jammer genoeg was er dat maar eentje, maar dat was voldoende voor de drie punten."

Swerts zag onder meer Olaigbe en Matazo gretig invallen. "We hadden vooraf gezegd dat de bankzitters het verschil moesten maken als we ze zouden brengen. Dat is vandaag gebeurd en vooral daarvoor ben ik heel blij", aldus Swerts, die ook werkpunten zag. "De snelheid en kwaliteit van onze passing moeten echter beter. Om een laag blok te ontwrichten, moet het allemaal perfect zijn. Vandaag was het bij momenten nog iets te slordig en te traag."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top