'A Haunting in Venice': een terugblik op de beste rollen van Kenneth Branagh

Films | 'A Haunting in Venice' draait vanaf woensdag 13 september in de bioscopen. Ter gelegenheid van de release van deze door Kenneth Branagh geregisseerde misdaadthriller, waarin Branagh zelf de beroemde Hercule Poirot speelt, blikt Pickx terug op de beste rollen van de Britse acteur.

Door Pickx

Deel dit nieuws

A Haunting in Venice (2023)

Venetië, na de Tweede Wereldoorlog. Detective Hercule Poirot is inmiddels van zijn welverdiende pensioen aan het genieten. Wanneer hij met tegenzin een seance bijwoont, wordt daar een van de avondgasten vermoord. Het is aan de voormalige detective om uit te zoeken wie de dader is.

Na 'Murder on the Orient Express' (2017) en 'Death on the Nile' (2022) bewerkt 20th Century Studios de roman 'Hallowe'en Party' van Agatha Christie voor het witte doek. Deze derde verfilming van het werk van de Britse romanschrijver, getiteld 'A Haunting in Venice', wordt opnieuw geregisseerd door Kenneth Branagh, die tegelijkertijd ook weer in de rol van de beroemde Belgische detective Hercule Poirot kruipt. "'Murder on the Orient Express' ging over wraak en 'Death on the Nile' ging over hebzucht", aldus Branagh. "Deze derde film gaat daarentegen over bovennatuurlijke fenomenen, waarbij de vraag wordt gesteld of er wel of niet iets bestaat in het hiernamaals."

Naast Kenneth Branagh bestaat de cast van deze Amerikaans-Britse misdaadfilm uit Kyle Allen (in de rol van Maxime Gerard), Camille Cottin (Olga Seminoff) en Jamie Dornan (de vader van Leopold Ferrier), Tina Fey (Ariadne Oliver), Jude Hill (Leopold Ferrier), Ali Khan (Nicholas Holland), Emma Laird (Desdemona Holland), Kelly Reilly (Rowena Drake), Riccardo Scamarcio (Vitale Portfoglio) en Michelle Yeoh (Joyce Reynolds).

Vanaf 13 september kan je 'A Haunting in Venice' bekijken in de bioscoop en later is hij beschikbaar op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Dunkirk (2017)

'Dunkirk' blikt terug op Operatie Dynamo, die leidde tot de evacuatie van Britse troepen die vastzaten bij Duinkerke. Deze oorlogsfilm werd in 2017 geregisseerd door Christopher Nolan en heeft een vijfsterrencast met onder andere Cillian Murphy, Tom Hardy, Mark Rylance en Harry Styles. 

Hoewel het misschien moeilijk was voor Kenneth Branagh om zijn stempel te drukken als commandant Bolton van de Royal Navy, slaagde de acteur er toch in om een mooie prestatie neer te zetten. Hij geeft zijn personage een stille, nobele waardigheid mee, zelfs als de situatie steeds verder uit de hand loopt. Een knappe prestatie in een film die niet alleen drie Oscars heeft gewonnen, maar die tot nu toe ook het grootste kassucces ter wereld is voor een film over de Tweede Wereldoorlog.

Ontdek ‘Dunkirk’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Henry V (1989)

Het is 1414. Koning Hendrik V van Engeland (Kenneth Branagh) wil zijn rechten op de kroon van Frankrijk laten gelden. Dus besluit hij een veldslag tegen Frankrijk te leiden. Onderweg krijgt de jonge koning te maken met de tegenzin van zijn troepen en moet hij zijn eigen twijfels overwinnen. Eenmaal op Franse bodem rukken de Engelse troepen op zonder veel weerstand te ondervinden en belegeren ze al snel Harfleur...

'Henry V' is een Britse film uit 1989, gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van William Shakespeare. Het was een van Kenneth Branaghs meest indrukwekkende vertolkingen en ook zijn debuut als regisseur. Hij speelt Henry V, een jonge, ietwat naïeve koning die staat te popelen om zich te laten gelden. De film leverde de Branagh Oscarnominaties op in de categorieën Beste acteur en Beste regisseur.

'Henry V' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Hamlet (1996)

Hamlet (Kenneth Branagh) is een jonge Deense prins die na de dood van zijn vader toe moet kijken hoe het hof en zijn moeder (Julie Christie) vreedzaam hun leven hervatten. Claudius (Derek Jacobi), broer van de overleden vorst en oom van Hamlet, wordt uitgeroepen tot koning en trouwt met zijn ex-schoonzus. Ondertussen kwijnt Hamlet weg in melancholie, totdat hij op een nacht de geest van zijn vader tegenkomt, die hem de echte oorzaak van zijn dood onthult: hij werd vermoord door zijn eigen broer. Om zijn vader te wreken moet Hamlet doen alsof hij gek is, zijn verloofde Ophelia (Kate Winslet) in de steek laten en liegen tegen zijn moeder.

In 'Hamlet' is Kenneth Branagh opnieuw regisseur en hoofdrolspeler, en verfilmt hij weer een toneelstuk van William Shakespeare. Naast de Britse acteur bestaat de cast uit Julie Christie (in de rol van koningin Gertrude), Kate Winslet (Ophelia) en Robin Williams.

'Hamlet' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Wallander (2008-2016)

Kurt Wallander (Kenneth Branagh) is een politie-inspecteur in het kleine stadje Ystad in het zuiden van Zweden. Hij is pas gescheiden van zijn vrouw en vader van de jonge Linda (Jeany Spark), die hem aanmoedigt om zijn leven weer op te bouwen. Maar Wallander, een enthousiaste speurneus, geeft er de voorkeur aan om zich dag en nacht te wijden aan het oplossen van de zaken die hem zijn toegewezen, ten koste van zijn privéleven. Zijn enige doel: moordenaars opsporen... Terwijl hij zijn best doet om zaken op te lossen, komt Wallander oog in oog te staan met de donkerste kanten van de Zweedse samenleving.

'Wallander' is een Britse televisieserie gemaakt door Philip Martin. De reeks is gebaseerd op de romans van de Zweedse schrijver Henning Mankell en werd tussen 2008 en 2016 uitgezonden op de BBC. Kenneth Branagh speelt inspecteur Wallander die zijn werk telkens weer boven zijn privéleven verkiest, maar daardoor alleen maar dieper in een depressie geraakt. De acteur levert ook hier een geweldige prestatie en slaagt erin om van de detective toch een empathisch personage te maken.

'Wallander' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top