Finale US Open: Novak Djokovic en Daniil Medvedev kijken elkaar (opnieuw) in de ogen

Sport | Heel even leek het erop dat Novak Djokovic en Carlos Alcaraz de finale van de US Open voor hun rekening zouden nemen, maar daar stak Daniil Medvedev een stokje voor. Medvedev wist Alcaraz te verslaan in de halve finale en komt (opnieuw) oog in oog te staan met Novak Djokovic: een van de beste tennissers van het moment.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Helaas, Novak Djokovic (WTA 2) en Carlos Alcaraz zullen het niet tegen elkaar opnemen in de finale van de US Open. Alcaraz, de huidige nummer 1 van de wereld, kwam in de halve finale van het Amerikaanse tennistoernooi tegenover Daniil Medvedev te staan (WTA 3) en moest in die partij het onderspit delven.

Die halve finale duurde overigens meer dan drie uur en eindigde met 7-6 (7/3), 6-1, 3-6 en 6-3 in het voordeel van Medvedev. De Rus kwam volgens waarnemers iets beter voor de dag en stoot dus verdiend door naar de volgende ronde. In die ronde, de finale, zal hij oog in oog met Novak Djokovic komen te staan, die de eindwinst wil en op weg is naar een nieuwe nummer 1-positie.

Medvedev is geen groentje

Medvedev en Djokovic hebben de degens ooit al eens gekruist op de US Open en zelfs ook al in de finale van het tennistoernooi gestaan. In 2021 stonden de Rus en de Serviër immers ook al tegen elkaar. Medvedev maakte toen in drie sets gehakt van Djokovic (6-4, 6-4, 6-4). In 2019 stond Medvedev overigens ook al eens in de finale van de US Open, toen speelde hij een bloedstollende partij tegen Rafael Nadal (WTA 139), maar verloor hij (7-5, 6-3, 5-7, 4-6 en 6-4).

Medvedev speelt zondag de vijfde grandslamfinale uit zijn carrière en zijn derde finale ooit op de US Open. Het valt nog af te wachten hoe hij voor de dag zal komen, want de Rus heeft heel wat inspanningen moeten leveren om het überhaupt tot in de eindronde te schoppen. De halve finale tegen Alcaraz was al uitputtend, maar vooral de kwartfinale tegen Andrey Rublev (WTA 8) heeft heel wat krachten gekost. Deze wedstrijd werd gespeeld in snikhete temperaturen en daar had Medvedev achteraf toch zijn bedenkingen bij.

Djokovic aan de andere kant had veel minder moeite om de finale van de US Open te bereiken. Dat blijkt tenminste uit de cijfers, want de Serviër moest in zes wedstrijden amper twee sets weggeven. Een perfect rapport met het oog op de finale, dus.

Djokovic wil geschiedenis schrijven

Maar ook met het oog op een nieuw record. Novak Djokovic heeft momenteel 23 grandslamtitels op zijn naam staan en komt in de buurt van het meeste aantal grandslamtitels dat ooit behaald is, namelijk 24. Dat record staat momenteel op naam van de Australische tennisspeelster Margaret Court en kan geëvenaard worden door Djoko. De Serviër is bij de mannen wel al recordhouder, maar heeft waarschijnlijk honger naar meer.

Maar voordat het zover is, moet de Serviër eerst nog voorbij Medvedev geraken en dat kan best een makkie worden. Tenminste, als we de cijfers erbij halen. Want Djokovic kon de voorbije vijf wedstrijden, die hij tegen Medvedev speelde, vier keer na elkaar winnen. Begin dit jaar kon de Rus gelukkig wel een einde maken aan deze zegereeks en het vertrouwen in zijn eigen spel (ten opzichte van dat van Djokovic) beginnen te herstellen. De eerste tekenen van die vertrouwensboost, zullen we hopelijk terugzien in de finale van de US Open.

Volg de US Open van 28 augustus tot en met 10 september op Eurosport 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top