Het EWC, de MXGP en de Extreme E: deze kampioenschappen vallen dit weekend in hun beslissende plooi

Auto-moto | Komend weekend wordt er flink wat rubber aan flarden gereden. In Zuid-Frankrijk vindt de laatste wedstrijd van het EWC-kampioenschap plaats en in Italië wordt er naar het einde van het MXGP- en het Extreme E-seizoen toegewerkt. Elk van deze competities zal dus in een beslissende plooi vallen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De laatste wedstrijd in het EWC

Komend weekend valt het doek over het Endurance World Championship, beter bekend als het EWC. De laatste wedstrijd die op het programma staat wordt in Zuid-Frankrijk afgewerkt, op het circuit Paul Ricard, nabij Le Castellet. Wat de rangschikking betreft, staat TSR Honda France er het beste voor. Dit raceteam heeft 138 punten en lijkt het meeste kans te maken op de eindoverwinning. Ze moeten dan wel nog afrekenen met de nummer twee en drie uit de stand: Yamaha Offical Team EWC (125 punten) en BMW Motorrad World Endurance Team, een Belgisch team met 100 punten.

Volg de laatste manche van het EWC dit weekend op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Jorge Prado dit weekend MXGP-kampioen?

In het wereldkampioenschap motorcross wordt dit weekend de 18e en voorlaatste manche van het kampioenschap verreden. De MXGP-karavaan houdt daarvoor halt in Maggiora, een klein Italiaans stadje in Piemonte. Jorge Prado, de leider in het klassement, zou er de titel veilig kunnen stellen maar moet dat wel afrekenen met eerste achtervolger Romain Febvre. Prado heeft 841 punten, terwijl Febre er 774 heeft. Er zal ook een Belg aan de startstreep verschijnen en dat is Jeremy Van Horebeek. Van Horebeek staat momenteel op de 22e plaats. 

Na Italië volgt er nog een tussenstop in het Verenigd Koninkrijk en daarna valt het doek definitief over deze jaargang van de MXGP. Die stop vindt op 24 september plaats en er vallen opnieuw maximaal zestig punten te winnen.

Volg de voorlaatste manche van de MXGP dit weekend op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Extreme E naar Sardinië

In het Extreme E-kampioenschap worden volgend weekend de zevende en achtste ronde afgewerkt en dat zijn bijna de laatste manches van het seizoen. De ritten vinden (opnieuw) plaats op Sardinië en het belooft er spannend te worden. Het SAINZ XE-team, de leider in het klassement met 109 punten, heeft immers maar vier punten voorsprong op eerste achtervolger Rosberg X Racing. Zij zullen dus alles uit de kast moeten halen om hun voorsprong te behouden.

Volg de zevende en achtste ronde van het Extreme E-kampioenschap dit weekend op Eleven Pro 3, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top