Transfers CPL: Op de valreep nog versterking voorgesteld bij KMSK Deinze en Club NXT

Challenger Pro League | In de nacht van woensdag op donderdag sloot de transfermarkt in België. Clubs kregen nog tot dan de tijd om eventuele versterkingen aan hun kern toe te voegen. De clubs uit de Challenger Pro League realiseerden op 'deadline day' maar liefst 15 inkomende en 5 uitgaande transfers. Daar komen op de valreep nog twee nieuwkomers bij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

LEES HIER: Overzicht ‘deadline day’ bij CPL-clubs: deze spelers tekenden nog voor sluiten van transfermarkt

Zowel KMSK Deinze als Club NXT maakten pas donderdagnamiddag bekend dat ze op 'deadline day' nog een laattijdige transfer hadden gerealiseerd. De Oost-Vlaamse club had eerder het contract van Carcela ontbonden en stelde met Emilio Kehrer een nieuwe inkomende transfer voor. Daar komt met Nicolas Mercier nog een laatste speler bij. De 20-jarige linkerflankaanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van de Franse tweedeklasser AJ Auxerre, met optie tot aankoop. Het voorbije seizoen speelde Mercier op uitleenbasis bij de Franse derdeklasser US Avranches. Hij werd daar opgemerkt en versierde een nationale jeugdselectie bij de U20 van Frankijk.

Club NXT haalde met Bi Abdoul Kader Yameogo een 18-jarige verdediger uit Ivoorkust. Hij komt over dan ASEC Mimosas, een club uit de eerste klasse in zijn thuisland. Hij tekende een contract tot 2026 bij Club Brugge en is in eerste instantie vooral bedoeld als versterking voor de beloftenploeg in de Challenger Pro League.

Daarmee zijn alle selecties compleet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top