België kan zich tegen Estland alleen aan de leiding van groep F hijsen

Rode Duivels |

De zesde speeldag in de EK-kwalificatiecampagne brengt ons nog eens een thuiswedstrijd van de Rode Duivels. Zij nemen het dinsdagavond (20u45) in Brussel op tegen Estland. Mits winst kunnen onze Duivels de leiding in hun groep F overnemen van Oostenrijk, dat een moeilijke verplaatsing naar Zweden voor de boeg heeft.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na winst in Azerbeidzjan afgelopen zaterdag klom de Belgische nationale ploeg op gelijke hoogte van Oostenrijk in de stand van groep F. Daarmee is kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland nog geen zekerheid voor de manschappen van bondscoach Domenico Tedesco, maar een nieuwe zege tegen Estland dinsdagavond kan het ticketje richting Duitsland al een pak veiliger stellen.

Een pijnlijke herinnering aan 2009

Met slechts één puntje uit vier wedstrijden, behaald tegen Azerbeidzjan, bengelen de Esten onderaan de stand in die groep. Kwalificatie voor het EK mogen ze vergeten en eigenlijk zouden ze ook geen partij mogen zijn voor onze Rode Duivels. In het verleden bekampten beide landen elkaar al negen keer. Acht keer gewonnen door de Belgen, maar toch ook één keer verloren. Dat gebeurde in 2009 tijdens de kwalificatiecampagne voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Waar België uiteindelijk ook niet aanwezig zou zijn. Het was het laatste debacle voor het ontstaan van de “Gouden Generatie”.

Gelukkig dateert die misstap dus van een ander tijdperk. De nieuwe realiteit is dat België bij de top van Europa hoort. In de recentste confrontatie tegen Estland, in juni van dit jaar, namen de Rode Duivels makkelijk de maat met een 0-3 uitzege. Romelu Lukaku, uiteraard hij, was goed voor twee doelpunten. Terwijl ook Johan Bakayoko daar zijn rekening opende voor de nationale ploeg.

Als Lukaku en co dinsdagavond in het Koning Boudewijnstadion opnieuw hun niveau halen van die heenwedstrijd, kunnen ze alleen aan de leiding komen in kwalificatiegroep F. Want Oostenrijk, gedeeld leider in de groep, heeft een zware verplaatsing naar Zweden voor de boeg. De kans dat ze daar punten laten liggen, is zeker niet onbestaande.

Volg de wedstrijd België – Estland rechstreeks op dinsdagavond vanaf 20u45 op VTM, of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top