Kindsterren die nog steeds op het scherm schitteren

Films | Wat gebeurt er met kindsterretjes wanneer ze een jaartje ouder worden? Die vraag staat centraal in de film ‘Dickie Roberts: Former Child Star’ (nu op Prime Video), een Amerikaanse komedie die vandaag exact twintig jaar geleden in de zalen verscheen. Voor de gelegenheid blikt Pickx terug op enkele acteurs die ooit als kind aan hun carrière begonnen en nu nog steeds actief zijn in de showbusiness.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Drew Barrymore

De Spielberg-film ‘E.T. the Extra-Terrestrial’ zit vol kindacteurs, maar wij focussen specifiek op Drew Barrymore, wiens carrière na die rol een hoge vlucht nam. Barrymore was amper zeven jaar oud toen de film in de zalen kwam en het betekende een echte doorbraak. Die had ook zijn schaduwkant, want het leven in de showbusiness stelde haar al op heel jonge leeftijd voor aan verdovende en verboden middelen, maar ze wist die turbulente beginjaren te overwinnen om een wereldster te worden. In 1992 kreeg ze de hoofdrol in ‘Poison Ivy’ en in 1996 had ze een hoofdrol in de horrorhit ‘Scream’.  

Rond de eeuwwisseling scoorde de actrice met romantische komedies als ‘The Wedding Singer’, ‘Never Been Kissed’, ‘Charlie’s Angels’ en ’50 First Dates’. Sinds 2020 heeft ze ook haar eigen talkshow, waarin ze beroemdheden uitnodigt voor interviews en ontspannende spelletjes. De ster van Drew is nog lang niet uitgedoofd, we verwachten haar nog jaren op onze schermen te zien.

'E.T. the Extra-Terrestrial' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Leonardo DiCaprio

Toen hij amper elf jaar oud was, werd Leonardo DiCaprio voor het eerst genomineerd voor een Oscar. Dat was voor zijn rol als Arnie, een jongen met een verstandelijke beperking, in de film ‘What’s Eating Gilbert Grape’ (1993), met een ook nog heel jonge Johnny Depp in de hoofdrol. Nadien groeide de jonge acteur uit tot de droom van elk tienermeisje. Sindsdien won Leonardo drie Golden Globes en is hij een van de best betaalde acteurs ter wereld, met een jaarsalaris van zo’n 25 miljoen. Zijn iconische rol als Jack in ‘Titanic’ lanceerde de heartthrob in 1997 helemaal, maar ook met misdaadfilms als ‘Catch Me If You Can’, ‘Gangs of New York’ en ‘The Departed’ gooide hij hoge ogen.

Met psychologische thrillers als ‘Shutter Island’ en ‘Inception’ bleef DiCaprio zich bewijzen als veelzijdige leading man en ook ‘The Great Gatsby’ en ‘The Wolf of Wall Street’ waren schoten in de roos. Maar op die ene grote filmprijs, een Oscar voor Beste Acteur, moest hij wachten tot in 2016, toen hij het prestigieuze beeldje ontving voor zijn hoofdrol in ‘The Revenant’. Nog geen reden om met pensioen te gaan, want de acteur blijft te zien in de grootste filmproducties.

Ontdek 'The Revenant' op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Emma Watson

Emma Watson kennen we nog steeds het best van haar iconische rol als Hermelien Griffel in de ‘Harry Potter’-filmreeks. Ze speelde die rol voor het eerst toen ze amper elf jaar oud was. De komende toen jaar werd ze een van de meest geliefde gezichten van die hyperpopulaire franchise, en een van de bestbetaalde actrices in Hollywood. Ze scoorde in 2012, een jaar na de laatste ‘Harry Potter’-film, een hit met ‘The Perks of Being a Wallflower’ en na nog rollen in ’The Bling Ring’ en ‘Noah’ mocht ze de British Performer of the Year Award op haar schouw bijzetten in 2014.

In 2017 volgden nog mooie hoofdrollen als Belle in ‘Beauty and the Beast’, de live action remake van Disney en Mae in de technothriller ‘The Circle’. In ‘Little Women’ uit 2019 had ze ook een meer dan verdienstelijke rol. Haar recente filmografie is niet tot in de nok gevuld, de actrice lijkt haar rollen voorzichtig te kiezen, maar ze is en blijft een geliefde en gerespecteerde actrice.

Ontdek ‘Noah’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Ryan Gosling

Ryan Gosling begon zijn acteercarrière op dertienjarige leeftijd, toen hij gecast werd in ‘The Mickey Mouse Club’. Tussen 1993 en 1995 mocht hij er zijn jeugdige charme tonen naast onder anderen Britney Spears, Justin Timberlake en Christina Aguilera. Het leidde tot rollen in jeugdhorrorreeksen ‘Are You Afraid of the Dark?’ en ‘Goosebumps’ in 1995 en 1996. Helemaal doorbreken als romcomhoofdrolspeler zou hij op 23-jarige leeftijd doen met ‘The Notebook’ (2004). Sindsdien speelde hij zowel in grote blockbusters als in alternatieve indiefilms (denk aan ‘Drive’, ‘La La Land’ en ‘Blade Runner 2049’, maar ook ‘Half Nelson’, ‘Lars and the Real Girl’ en ‘Blue Valentine’).

In 2013 begaf Gosling zich richting de regisseursstoel. Naar verluidt had hij in die periodes twijfels over de richting van zijn acteercarrière. Maar in 2015 besloot hij met ‘The Big Short’ toch terug te keren voor de camera’s. De film werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Film en de twijfels van Gosling verdwenen als sneeuw voor de zon. En deze zomer acteerde hij mee in dé blockbuster van de zomer: ‘Barbie’.

Ontdek onder andere ‘The Notebook’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Ke Huy Quan

Op amper twaalfjarige leeftijd speelde Ke Huy Quan een van de hoofdrollen in een van de grootste blockbusters van de jaren 80. In ‘Indiana Jones and the Temple of Doom’ was hij Short Round, de jonge rechterhand van Harrison Fords personage. Een jaar later speelde hij de rol van Data in ‘The Goonies’, een film die voor een Amerikaans publiek te boek staat als de jeugdfilm die een generatie definieerde.

Maar als volwassene besloot Ke Huy Quan een tijdje te stoppen met acteren. Hij had nog series ingeblikt als ‘Nothing is Easy’ en ‘Head of the Class’, naast films als ‘Encino Man’ en ‘Breathing Fire’, maar hij wilde zich liever richten op stuntchoreografie en andere rollen achter de schermen. In 2022 maakte hij een glorieuze terugkeer naar het witte doek met ‘Everything Everywhere All at Once’, waarin hij de bijrol van Waymond speelde. De rol leverde hem zowel een Oscar als een Golden Globe op, dus je kan wel stellen dat de comeback een succes was.

Ontdek 'Indiana Jones and the Temple of Doom' op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top