Natuurbeschermers nemen grootste fokprogramma voor neushoorns ter wereld over

Nieuws | De natuurbeschermingsorganisatie African Parks heeft het grootste programma voor het fokken van zuidelijke witte neushoorns ter wereld gekocht. De meer dan 2.000 neushoorns zullen de komende tien jaar in het wild worden losgelaten, aldus de non-profitorganisatie maandag.

Door Belga

Deel dit nieuws

Eind april had John Hume zijn fokkerij 'Platinum Rhino' in Zuid-Afrika laten veilen, omdat hij in financieel woelig vaarwater was terechtgekomen. Volgens African Parks kwamen er geen boden binnen, waardoor de neushoorns een ernstig risico op stroperij en fragmentatie liepen.

Platinum Rhino telt meer dan 2.000 van de bedreigde dieren. Volgens African Parks is dat goed voor 15 procent van de overgebleven populatie in het wild wereldwijd.

In een persbericht stelt Peter Fearnhead, CEO van African Parks, dat de organisatie niet van plan is om eigenaar te zijn van een fokprogramma voor neushoorns in gevangenschap. Wel zegt hij dat African Parks een oplossing zal zoeken voor de dieren, zodat ze "opnieuw hun integrale rol in volledig functionerende ecosystemen" kunnen spelen.

Zodra alle dieren in het wild zijn gelaten, zal het project Platinum Rhino worden stopgezet, aldus nog de CEO.

De natuurbeschermingsorganisatie zal samenwerken met verschillende regeringen, financieringspartners en natuurbeschermingspartners om de dieren in verschillende beschermde gebieden in Afrika in het wild te brengen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top