Dit is wat de ex-leden van One Direction nu doen

Muziek | Exact 10 jaar geleden kwam 'One Direction: This Is Us' uit, de documentaire over de boyband die toen de hele wereld in de ban hield. Amper drie jaar later gingen de leden elk hun eigen weg. Ondertussen zijn er geruchten dat de band terug samen zou komen. Harry Styles zegt er alvast geen nee tegen, maar in tussentijd vertelt Pickx je waar de mannen nu mee bezig zijn. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zayn Malik

Zayn Malik was de eerste om de band te verlaten in maart van 2015, want hij was er naar eigen zeggen op gebrand om solo muziek te maken. Zijn solocarrière nam dan ook meteen een vliegende start met het debuutalbum 'Mind Of Mine' in 2016. De leadsingle 'Pillowtalk' werd meteen een groot succes. Niet veel later herhaalde hij dat succes toen hij samenwerkte met Taylor Swift aan 'I Don't Wanna Live Forever', dat de titelsong werd van de film 'Fifty Shades Darker'. 

Ondanks het daverende succes van zijn eerste werk, ging het daarna wat bergaf voor de artiest. Hij bracht zijn tweede studioalbum 'Icarus Falls' uit in 2018, gevolgd door zijn derde album 'Nobody Is Listening' in 2021, waarna het even stil werd rond de artiest. Nu is hij terug met het nummer 'Love Like This', waarmee hij alvast online erg goed scoort.

Harry Styles

Zayn nam een vliegende start, maar de gedoodverfde kandidaat om de meest succesvolle solocarrière uit te bouwen, was Harry Styles. Hij bracht in 2017 zijn solodebuutalbum uit. Het stond in de top tien van 's werelds best verkochte albums van het jaar. De lead single 'Sign of the Times' was niet weg te denken van de radio. Zijn tweede album, 'Fine Line' (2019), werd in 2020 opgenomen in de '500 Greatest Albums of All Time' van Rolling Stone. 'Harry's House' kwam uit als derde album in 2022 en ontving de Grammy Award voor Album van het Jaar in 2023.

Ondertussen heeft Harry Styles ook zijn tweede wereldtournee afgerond, waarmee hij afgelopen juni nog het festivalterrein in Werchter onveilig maakte. En alsof dat niet genoeg was, speelde hij ook mee in meerdere films. Je zag hem de afgelopen jaren in 'Dunkirk' (2017), 'Don't Worry Darling' (2022) en 'My Policeman' (2022). 

Liam Payne

Nog iemand die een vliegende start maakte als soloartiest, is Liam Payne. Met zijn debuutsingle 'Strip That Down' liet Payne zien dat hij een meer volwassen en sexy kant opging. De single scoorde erg goed, maar daarna daalde het succes van de zanger.

Paynes debuutalbum 'LP1' presteerde ondermaats toen het in 2019 uitkwam en slaagde er niet in om de top 100 in Amerika te halen. De zanger is wel singles blijven uitbrengen, maar geen daarvan zijn echt doorgebroken. Payne wilde onlangs op tournee vertrekken in Zuid-Amerika, maar moest tot zijn spijt alle optredens afzeggen omdat hij met een ernstige nierinfectie kampt.

Niall Horan

Niall Horan, het enige Ierse lid van One Direction, blijft het best goed doen in het popgenre. Zijn debuutalbum 'Flicker' (2017) debuteerde op nummer één in Ierland en de VS. De eerste twee singles van het album, 'This Town' en 'Slow Hands', bereikten de top twintig in verschillende landen.

Zijn tweede album 'Heartbreak Weather' werd uitgebracht in maart 2020 en enkele maanden geleden kwam de zanger op de proppen met nummer drie: 'The Show'. Daarvan werden twee singles uitgebracht: 'Heaven' en 'Meltdown'. In 2024 vertrekt hij op tour, waarbij hij onder andere het Sportpaleis bezoekt.Louis Tomlinson

Vlak na de split van de band bracht Louis Tomlinson zijn debuutsingle 'Just Hold On' uit. Het nummer piekte op nummer twee in de UK Singles Chart en werd platina gecertificeerd in het Verenigd Koninkrijk. In 2017 kon je hem samen met Amerikaanse zangeres Bebe Rexha horen op de single 'Back to You'.

Op zijn debuutalbum 'Walls' was het wachten tot januari 2020. De plaat kende geen groot succes, maar stond wel even op nummer negen in de Amerikaanse Billboard 200. Twee jaar later bracht Tomlinson zijn tweede album uit, 'Faith in the Future', waarmee hij dit najaar tourt. Ook België staat op de agenda in oktober. 

'One Direction: This Is Us' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top