Antwerp moet Griekse hel overleven om Champions League te bereiken

UEFA Champions League |

De terugronde van de play-offs voor de Champions League begint deze week. Belgisch kampioen Royal Antwerp FC is goed geplaatst om de groepsfase van Europa’s meest prestigieuze competitie te bereiken na hun 1-0 overwinning op AEK in de Bosuil, maar het moeilijkste deel volgt ongetwijfeld nog in Athene.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de OPAP Arena, ook bekend als het Agiá Sofiá stadion, moet Antwerp een laatste hindernis nemen om de groepsfase van de Champions League te bereiken. The Great Old weet echter dat het op Griekse bodem een zware strijd zal worden tegen AEK Athene. De mannen van Mark van Bommel zullen subliem uit de hoek moeten komen als ze de magere 1-0 voorsprong uit de eerste wedstrijd willen verzilveren en deze play-offs overleven.

Spanning te snijden

Ook in veel andere landen zullen de spanningen hoog oplopen. In het stadion van Galatasaray zal de spanning te snijden zijn wanneer Dries Mertens en zijn ploeggenoten na hun 2-3 zege op Molde in Noorwegen op jacht gaan naar de kwalificatie.

In Nederland, op de thuisbasis van PSV, willen Johan Bakayoko en Yorbe Vertessen de groepsfase van de Champions League bereiken. Om daarin te slagen, zullen ze de sterke ploeg van de Rangers onder leiding van Nicolas Raskin moeten verslaan. De twee ploegen raakten in de eerste wedstrijd niet verder dan een gelijkspel (2-2) en iets zegt ons dat de spanning tot het einde intens zal zijn in deze wedstrijd.

Young Boys Bern en Maccabi Haifa hebben ook alles om voor te spelen in Zwitserland na een 0-0 gelijkspel in Israël. Braga, dat de heenwedstrijd met 2-1 won in Portugal, zal veel werk hebben om de druk van de Panathinaikos-fans te weerstaan. FC Kopenhagen, ultra-efficiënt in de heenronde (0-1 met slechts één schot op doel), zal kunnen rekenen op steun van de fans om de dromen van het Poolse Raków Czestochowa aan flarden te schieten.

Het programma van de terugronde in de UEFA Champions League play-offs:

Dinsdag 29 augustus

Woensdag 30 augustus

Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top