Ellie Goulding in vijf oorwurmen

Muziek | Vandaag is ze een vaste waarde in het muzieklandschap, maar ooit begon ze haar zangcarrière eerder toevallig, nadat ze haar manager ontmoette omdat ze haar trein had gemist. Sindsdien mengt de Britse Ellie Goulding aanstekelijke pop met elektro en scoorde ze al een pak grote hits. Een overzicht van enkele van haar oorwurmen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wish I Stayed

Ellie Goulding haalde op 24-jarige leeftijd de lijst BBC Sound of 2010, een lijst voor veelbelovende jonge artiesten waar ooit ook namen als 50 Cent, Adele en Mika op prijkten. Nog in 2010 verscheen haar debuutalbum, ‘Lights’, met daarop een wel heel bijzonder nummer. ‘Wish I Stayed’ is namelijk het eerste en tot nu toe enige nummer dat Goulding helemaal op haar eentje schreef. Ze pende de ballade over heimwee naar het platteland toen ze in Londen studeerde.

 

Burn

Helemaal doorbreken deed Goulding in 2013 met het nummer ‘Burn’. Na de release van het debuut drie jaar eerder stonden de zangeres enkele mooie samenwerkingen en optredens te wachten en met haar cover van ‘Your Song’, oorspronkelijk van Elton John, haalde ze de nummer 1-positie in het Verenigd Koninkrijk, maar het grote internationale publiek leerde haar kennen met het tweede album, ‘Halcyon’. Het nummer ‘Burn’ stond drie weken bovenaan de Britse charts. En dat terwijl het lied eigenlijk niet voor haar geschreven werd. Songschrijver en zanger van OneRepublic Ryan Tedder pende het lied voor Leona Lewis, die werkte aan haar derde album, maar het nummer weigerde. Jammer voor haar, des te beter voor Ellie Goulding!

 

Love Me Like You Do

Op het derde album van Goulding, ‘Delirium’ uit 2015, stond opnieuw een wereldhit in de vorm van ‘Love Me Like You Do’. Maar dat het lied zo populair werd, heeft vooral te maken met het feit dat het te horen was op de soundtrack van de film '50 Shades of Grey’, toen een fenomeen in de zalen. Het nummer bereikte in verschillende landen op hetzelfde moment het hoogste schavot van de hitlijsten, wat voor Goulding een première was. De clip op YouTube werd in sneltempo meer dan een miljard keer aangeklikt. En dat voor een video die niet geschikt is voor kinderen…

‘50 Shades of Grey’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

 

Still Falling For You

Een jaar na het success van haar muziek op de soundtrack van ’50 Shades of Grey’, prijkte Goulding opnieuw op de tracklijst van een grote blockbuster. ‘Still Falling For You’ was te horen in de film ‘Bridget Jones’s Baby’. Een monsterhit als ‘Love Me Like You Do’ werd het niet, maar het lied demonstreert wel met verve de stijl van Goulding, met haar intieme stem op een poppy en elektronische track. In 2021 was het nummer ineens weer erg hip op TikTok, wat het het tweede meest gestreamde nummer van de zangeres op Spotify maakt.

 

Close To Me

Goulding werkte in de loop der jaren samen met tal van internationaal gerenommeerde dj’s. Zo scoorde ze onlangs nog op de radio met ‘Miracle’, een lied van Calvin Harris. In 2018 bracht ze het lied ‘Close To Me’ uit, op de tonen van Diplo en Swae Lee. Het nummer viel op nummer één binnen in de Amerikaanse charts en zou later op het album ‘Brightest Blue’ prijken. Andere samenwerkingen van Goulding waren met Major Lazer, Kygo en, om het eens in een ander genre te doen, Juice Wrld.

 

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top