‘Flamin’ Hot’, het regiedebuut van Eva Longoria over het befaamde merk Cheetos

Films |

De film, die het verhaal vertelt van de uitvinding van Flamin’ Hot Cheetos, is geregisseerd door Longoria en is vandaag te zien op Disney+.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De lange lijst van films gebaseerd op waargebeurde verhalen krijgt binnenkort een update met ‘Flamin’ Hot’. De film vertelt het verhaal van Richard Montañez, een man die van conciërge bij Frito-Lay uitgroeide tot auteur, zakenman en bedenker van een van ‘s werelds beroemdste snacks. Na een probleem met een Cheetos-machine nam Montañez een selectie niet-gearomatiseerde snacks mee naar huis en terwijl hij experimenteerde met wat specerijen die hij in zijn kast had staan, stuitte hij op het recept voor wat bekend zou worden als Flamin’ Hot Cheetos. Hoewel de waarheidsgetrouwheid en de details van dit verhaal worden betwist, staat het vast dat Montañez een cruciale rol heeft gespeeld op de marketingafdeling van Frito-Lay, waardoor hij een succesvol spreker en auteur is geworden.

Geregisseerd door Eva Longoria

In de regiestoel van ‘Flamin’ Hot’ zit Eva Longoria, die niet aan haar eerste regiewerk toe is, hoewel dit haar eerste speelfilm is. Na ‘Desperate Housewives’ spitste Longoria zich toe op het produceren en werkte ze aan de show ‘Devious Maids’. De telenovela bevat dan ook een vleugje ‘Wisteria Lane’. Daarna had ze een gastrol in de comedyserie ‘Brooklyn Nine-Nine’. Ze ging verder met series als ‘Jane the Virgin’, waar ze ook de regie in handen nam. Ze regisseerde eveneens het met een Golden Globe bekroonde ‘Black-ish’ en kreeg een vaste rol in het derde seizoen van ‘Empire’. Of het nu voor of achter de camera is, Eva Longoria blijft verbazen.

Dit is niet het verhaal van Cheetos

“We hebben nooit het verhaal van de Cheeto verteld. Dat zou geen interessante film zijn. Ik doe het verhaal van Richard Montañez, die hielp bij het creëren van ‘s werelds nummer 1 snack, een merk dat nu een miljard dollar waard is. Niemand kende deze markt beter dan Richard. Hij staat meer bekend als de peetvader van de hispanic marketing dan als de bedenker van Flamin’ Hot Cheetos omdat hij de eerste was die zei: ‘Jongens, we moeten op een andere manier marketing bedrijven, in functie van de verschillende culturen; Hispanics, Afro-Amerikanen, Aziatische Amerikanen. Iedereen voelt zich aangetrokken tot andere dingen. En dat is waar mijn gemeenschap van houdt. En alles wat ik weet is dat mijn gemeenschap niet wordt aangesproken. Dus jullie moeten ze aanspreken, en dan komen ze vanzelf.’ En hij had gelijk”, legt Longoria uit.

De cast bestaat uit Jesse Garcia (‘Ambulance’) als Richard Montañez, Emilio Rivera (‘High Crimes’) als Vacho Montañez en Annie Gonzalez (‘Shameless’) als Judy Montañez.

Ontdek ‘Flamin’ Hot’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top