Gabe Vincent: de joker van Miami Heat in de NBA Finals

Basketbal | Vanavond wordt Game 3 van de NBA Finals afgewerkt. De eindronde van het kampioenschap is tot nu toe zeer spannend, want beide teams hebben elk één overwinning achter hun naam staan. Vooral Miami mag zich gelukkig prijzen met deze stand en mag sterspeler Gabe Vincent uitvoerig bedanken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Al van bij de start van de NBA Finals stelden heel wat fans zich de vraag welk team de openingswedstrijd van de eindronde zou winnen: Denver Nuggets of Miami Heat. Het zou uiteindelijk Denver Nuggets worden, want het team van coach Michael Malone won Game 1 met 104-93 tegen Miami Heat. Miami Heat was er dus niet in geslaagd om de eerste wedstrijd te winnen, maar gelukkig volgde er snel een tweede partij die overigens thuis werd gespeeld. De wedstrijd werd gewonnen door Heat (111-108), maar vooral ook door sterspeler Gabe Vincent.

Zichzelf heruitvinden

Gabe Vincent is een Nigeriaans-Amerikaanse basketbalspeler die sinds 2020 op de loonlijst van Miami Heat staat. Hij werd bij Miami aan boord gehaald via een zogenaamd ‘two-way contract’. Via zo'n contract kan een basketbalspeler zowel in de NBA, als in de G League spelen. De G League is de jeugdcompetitie van de NBA waar jonge talenten tijd krijgen om zich te ontbolsteren. Ondanks het feit dat Vincent geen ‘volwaardig’ deel van het team was, stak men wel veel tijd en energie in de jongeman. Hij werd opgeleid als shooting guard omdat hij zo’n goed schot heeft, maar ook als point guard omdat hij het spel aardig kan verdelen.

Erik Spoelstra, de coach van Miami, gaf aan dat het voor Vincent niet eenvoudig was om zichzelf te heruitvinden, maar dat het wel gelukt is. “De laatste drie jaar heeft hij echt vooruitgang geboekt”, klinkt het. Dat was tijdens de NBA Finals ook al te zien. Gabe Vincent scoorde in Game 1 19 punten, terwijl hij in Game 2 23 punten maakte. Dankzij deze recente prestaties is hij ook opgeschoven in de pikorde bij Miami Heat.

Hongerig

Vincent deed het dus niet onaardig, maar heeft nog een lange weg af te leggen als je zijn prestaties vergelijkt met die van Nikola Jokic van Denver Nuggets. Jokic stond ook op het veld tijdens Game 2 en was goed voor 41 punten, 11 rebounds en 4 assists. De knalprestatie van de Servische speler zorgde er echter niet voor dat de Nuggets met hun tweede overwinning aan de haal gingen. Daarvoor lieten er te veel andere spelers het afweten.

Ondanks het feit dat heel wat waarnemers denken dat Denver Nuggets de NBA Finals zal winnen, oogt Miami Heat gretiger dan ooit. Het team van coach Malone speelt aardig, geeft verdedigend bijna niets weg en is naar eigen zeggen gebrand op de eindoverwinning. “Het kan ons niets schelen dat Nuggets favoriet zijn”, klinkt het bij Vincent. “Wij willen gewoon onze vier overwinningen halen.” Of dat ook zal lukken, moet nog blijken.

Het NBA-programma deze week via Eleven Sports:

Donderdag 8 juni

  • Game 3: Miami Heat - Denver Nuggets (94-109)

Zaterdag 10 juni

Dinsdag 13 juni

Volg de NBA op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports

Lees ook: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top