Promovendus RFC Liège verlengt contract van 18-jarige verdediger

Challenger Pro League | Hoewel hij vorig seizoen amper speelminuten verzamelde, rekent RFC Liège komend seizoen nog steeds op de balvaardigheid van Émilien Massart. De 18-jarige verdediger verlengt zijn contract bij de promovendus voor minstens één seizoen en hoopt op meer speelgelegenheid.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Émilien Massart genoot zijn jeugdopleiding bij Sporting Charleroi en doorliep er sinds de U13 alle jeugdreeksen. Er was echter geen plaats voor de jonge verdediger bij het beloftenelftal van de Zebra’s, waarna hij vorig seizoen de overstap maakte naar RFC Liège

Aanvankelijk was de bedoeling dat Massart, die zowel op de rechtsachter als op het middenveld uit de voeten kan, het beloftenelftal zou versterken, maar hij groeide al snel door tot het eerste elftal. Vorig seizoen mocht hij bovendien een aantal keer zijn opwachting maken als linksachter toen enkele ploegmaats geblesseerd uitvielen. In de wedstrijd tegen Patro Eisden Maasmechelen vond hij zelfs een eerste keer de weg naar de touwen.

Speelminuten verzamelen en ervaring opdoen

Massart, die telkens wel de brede wedstrijdselectie haalde, moest echter vooral toekijken vanop de tribune. In een gesprek met Sudinfo laat de 18-jarige verdediger optekenen klaar te zijn voor de nieuwe uitdaging in 1B en vooral veel op te steken van de oudere spelers in de kern. Hij hoopt dan ook meer speelminuten te verzamelen.

Les Sang & Marine zijn volop bezig met hun kern voor volgend seizoen. Eerder tekende het doelmannenduo Anthony Lejoly en Kevin Debaty een nieuwe tweejarige overeenkomst en kondigden Yannick Loemba en Jordan Bostin aan langer in Stade de Rocourt te blijven. Ook Jonathan D’Ostillo, Jesse Mputu, Damien Mouchamps en Mohamed Mouhli tekenden voor een verlengd verblijf. Met Alessio Cascio haalde de promovendus ook al versterking bij CS Visé en Jérémie Lioka Lima werd transfervrij overgenomen van Olympic Charleroi.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top