Kan Eden Hazard zijn carrière nieuw leven inblazen in de MLS?

Sport | Over enkele weken loopt het contract van Hazard bij Real Madrid af. De Rode Duivel heeft al een bod gekregen afkomstig uit de MLS, het Noord-Amerikaanse voetbalkampioenschap. Kan dit een interessante optie zijn om zijn uitgedoofde profcarrière nieuw leven in te blazen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De overstap van Eden Hazard naar Real Madrid was op zijn zachtst gezegd geen groot succes. Terwijl zijn contract nog een jaar liep en zijn wens was om zich aan de afspraak te houden, besloot Real Madrid anders en schortte de Spaanse club het contract van de voormalige aanvoerder van de Rode Duivels op met behoud van een derde van zijn resterende salaris. Hazard accepteerde meteen.

Hoewel Hazard verschillende mogelijkheden leek te hebben bij de aankondiging van dit vervroegde einde van zijn contract, zijn er volgens Spaanse media nu nog maar twee mogelijkheden voor hem in petto: op pensioen gaan op 32-jarige leeftijd of spelen in de Major League Soccer (MLS), het Noord-Amerikaans kampioenschap. Ook volgens de Spaanse pers hebben de Vancouver Whitecaps Hazard een contract aangeboden. Zou de MLS een interessante laatste etappe kunnen zijn in de carrière van de speler?

In de luwte

Voor Hazard zou het oversteken van de Atlantische Oceaan een grote stap voorwaarts kunnen zijn. Voetbal geniet in de Verenigde Status niet de status van volkssport, waardoor de mediabelangstelling veel minder groot is en de druk op voetballers gevoelig lager ligt. Als de geruchten van de Spaanse pers kloppen, zou Hazard in Canada in alle rust aan zichzelf kunnen werken om zijn spelniveau weer omhoog te krikken.

Tegelijk mogen we niet vergeten dat Hazard in de MLS verwelkomd zal worden als een held. Hij zal waarschijnlijk worden beschouwd als dé sterspeler van het team en een prominente rol krijgen. Het is maar de vraag of hij dat wil.

Goed niveau

Nog een reden om te kiezen voor de MLS is omdat de Noord-Amerikaanse competitie een hoogstaand speelniveau biedt. Het zou alleszins beter zijn dan te kiezen voor een lucratief contract in een Golfstaat  - denk maar aan Ronaldo, Benzema of Messi. De gages in het Midden-Oosten liggen weliswaar hoog, net als de leefomstandigheden, maar het spelniveau is in die contreien vrij laag.

Ondanks dat de MLS wordt gezien als een exitroute voor voormalige Europese topvoetballers, kan het Noord-Amerikaanse kampioenschap nog steeds echt spektakel bieden. Dat hebben Ibrahimovic, Rooney en Bale de afgelopen tijd laten zien. Ook Belgische spelers als Ciman en Van Damme kunnen dit bevestigen.

Lees meer: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top