Deze acteurs en actrices traden uit de schaduw van hun ouder

Films |

Op 6 juni kan je op NPO2 kijken naar 'Michael Douglas - de verloren zoon', de documentaire waarin Michael Douglas vertelt over zijn leven en werk. Vooral uit het standpunt van de complexe relatie met zijn vader, Hollywoodgigant Kirk Douglas, in wiens schaduw hij lang gestaan heeft. Pickx trekt de lijn verder en noemt een paar andere acteurs en actrices die uit de schaduw van hun ouders traden. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

We kennen Kirk Douglas als een succesvol acteur, regisseur en producent. Tijdens zijn lange acteercarrière speelde hij onder andere Vincent van Gogh in de film 'Lust for Life' en 'Spartacus' in de gelijknamige film van regisseur Stanley Kubrick. Iemand die lang in zijn schaduw gestaan heeft, maar uiteindelijk toch een naam voor zichzelf gemaakt heeft, is zijn zoon Michael Douglas. In de documentaire 'Michael Douglas - de verloren zoon' vertelt hij openlijk over hoe het was om met zo'n bekende vader te leven en carrière te maken. 

Uiteindelijk bewees Michael Douglas dat hij op zijn eigen manier net zo succesvol was als zijn vader. Hij won een oscar voor zijn hoofdrol als Gordon Gekko in 'Wall Street' en won samen met Saul Zaentz een oscar voor 'One Flew Over the Cuckoo's Nest'.

Bekijk ‘
Michael Douglas - de verloren zoon' op dinsdag 6 juni om 22u40 op NPO2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Zoey Deutch

Zoey Francis Chaya Thompson Deutch is een Amerikaanse actrice die je kan kennen uit onder andere de Netflixserie 'The Politician' en de romantische komedie 'Set It Up'. Haar acteertalent heeft ze van geen vreemde, want ze is de dochter van regisseur Howard Deutch en actrice-regisseur Lea Thompson. Toch zegt de actrice dat ze een heel normale jeugd heeft gehad. "Ik ben zo dankbaar dat mijn vader en moeder er in mijn kindertijd een prioriteit van maakten om elke avond samen te zitten en een zelfgekookte maaltijd te eten, als dat mogelijk was", aldus Zoey.

Lily Collins

Je kent Lily Collins vast en zeker als de kleurrijke en immer vrolijke Amerikaanse die in Parijs terechtkomt voor haar job, in de Netflixserie 'Emily in Paris'. Maar wist je dat Lily ook uit een bekend nest komt? Ze is namelijk de dochter van singer-songwriter Phil Collins, die vooral bekend staat om zijn nummers voor Disneyfilms. De actrice maakte echter een naam voor zichzelf door middel van een heleboel rollen op het grote en kleine scherm.

"In het begin was Phil Collins als vader hebben het interessantste aan mij", zei Lily. "Nu ik al veel films en series heb gedaan, is het een bijzaak. Het is heel leuk om dat met hem te kunnen delen, maar het bepaalt niet wie ik ben qua carrière."

Maya Hawke

Maya Ray Thurman Hawke is allang geen onbekende meer. Ze maakte haar acteerdebuut als Jo March in de verfilming van 'Little Women' in 2017. Daarna kon je haar ook nog zien in de succesreeks 'Stranger Things' en het tienerdrama 'Do Revenge' op Netflix. Ook zijn houdt er bekende ouders op na, want ze is de dochter van acteurs Uma Thurman en Ethan Hawke. "Mijn ouders zijn geweldig en steunen me echt in mijn carrière", aldus Maya.

Chris Pine

Chris Pine gaat al lang mee in de filmwereld. Van 'The Princess Diaries 2' tot 'Don't Worry Darling': de acteur is niet weg te slaan van het witte doek. Velen weten echter niet dat hij dat acteertalent geërfd heeft van niemand minder dan zijn vader Robert Pine. Robert speelde in de jaren 70 een van de hoofdrollen in de bekende reeks 'CHiPs'. "Mijn eerste echte auditie was voor 'Gilmore Girls'", zei Chris. "Mijn vader had een auditie gedaan en mij voorgelegd aan de castingdirecteur. Toen ging het nog met vriendjespolitiek (lacht)."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top