Deze verborgen verwijzingen in 'The Truman Show' bevatten aanwijzingen over het einde van de film

Films | Bijna 25 jaar geleden werd 'The Truman Show' uitgebracht, de eerste dramatische rol van Jim Carrey. Nu de film op Prime Video te zien is, maakt Pickx van de gelegenheid gebruik om je te vertellen over de vele easter eggs die je in de film kan zien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kleine clown

Wanneer Truman zijn moeder Angela bezoekt - eigenlijk een actrice met de naam Alanis (Holland Taylor) - laat ze hem een foto zien van hem als kind. De foto toont de kleine Truman in een clownskostuum, die zich vastklampt aan de leuning van een trap, waardoor het lijkt alsof hij achter de tralies zit. Dit beeld is zeer symbolisch, aangezien Truman in wezen een gevangen clown is, wiens bewegingen beperkt zijn en gemanipuleerd wordt om de kijkers van de show te vermaken.

De veegmachine

'The Truman Show' is een van die films waar je nieuw dingen ontdekt wanneer je nog eens kijkt. Eén van de zaken die kijkers het vaak over het hoofd zien, is het gedrag van de figuranten. Deze werknemer-acteurs hebben een relatief eenvoudige baan, aangezien ze simpelweg een tijdje doen alsof ze werken en dan naar huis gaan nadat Truman is gepasseerd. Ze moeten enkel in hun rol blijven als ze zich in het gezichtsveld van Truman bevinden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de vuilnisman, die doet alsof hij de toch al propere straat schoonmaakt.

Vitamine D

In de film zien we Truman dagelijks vitamine D-supplementen nemen bij zijn ontbijt. Dat ritueel is essentieel om gezond te blijven, omdat het zonlicht in 'The Truman Show' kunstmatig is. Op een gegeven moment in het begin van de film zie je ook dat een kunstlicht, "Sirius" genaamd, uit de lucht valt. Vanzelfsprekend is ook de nachtelijke hemel kunstmatig en ontworpen om een exacte kopie te zijn van de sterrenhemel die gewone kijkers zien.

Reisbureau

Wanneer Truman een reisbureau bezoekt, zien we de uitbaatster verrast uit haar kantoor komen terwijl ze nog een stuk papieren zakdoek in haar kraag heeft zitten. Het is niet helemaal duidelijk op het eerste gezicht, maar de actrice draagt dit attribuut omdat ze juist uit de schminkstoel komt. Trumans komst naar het reisbureau was niet gepland omdat hij zodanig werd gemanipuleerd dat hij Seahaven Island nooit zou hoeven te verlaten. Hij hoefde daarom nooit interactie te hebben met dit personage van een reisagent die tot nu toe slechts een figurant was.

Reclame

De flagrante reclame die enkele personages maken is absoluut een van de meest voor de hand liggende tekenen dat Truman in een tv-show leeft. Meryl, de vrouw van Truman, is de grootste adverteerder, met woon- en lifestyleproducten die zijn ontworpen om zich te richten op een publiek van voornamelijk huisvrouwen. Ze is echter niet de enige, want we zien Marlon, de beste vriend van Truman, reclame maken voor bier door het met het etiket op te drinken voor een verborgen camera.

'The Truman Show' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top