Legendarische 24 Uur van Le Mans op het autosportprogramma van het weekend

Sport | ’s Werelds bekendste uitputtingsslag voor autocoureurs staat komend weekend weer op de agenda: de 24 uur van Le Mans. Die race is altijd goed voor een klokje rond aan duizelingwekkend spektakel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

62 wagens en 186 coureurs, onderverdeeld in 4 categorieën (LM P1 of Hypercar, LM P2, GTE Pro en GTE Am), dat is het deelnemersveld voor de 24 Uur van Le Mans van dit jaar. De race viert zijn honderdste verjaardag: de allereerste 24 uur van La Mans werd gereden op 26 en 27 mei 1923.

De renstal Toyota is de afgelopen vijf edities onklopbaar gebleken en zal dit jaar alles in het werk stellen om ook de jubileumeditie te winnen. Daarvoor zet het twee teams in, met onder anderen gewezen F1-coureurs Sébastien Buemi en Kamui Kobayashi achter het stuur. De belangrijkste tegenstanders van de Japanse autobouwer zijn Porsche (met de Belg Laurens Vanthoor), Peugeot, Ferrari en Cadillac. Een al even opvallende deelnemer is de Duits-Ierse acteur Michael Fassbender, die plaatsneemt aan het stuur van een Porsche 911.

De kwalificaties vinden plaats op vrijdag en de mythische 24 uur wordt afgetrapt om 16u zaterdag, om uiteraard op hetzelfde uur zondag te eindigen.

Volg de vrije oefensessies, de kwalificaties en de 24 Uur van Le Mans race deze week op Eurosport 1 (in het basispakket van Proximus) en Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top